Foto: Redd Barna
900 barn gikk i tog til Redd Barnas fredsmonument i Kristiansand dyrepark. Politimester Bastian ledet toget.

Forrige uke var over 900 barn og voksne samlet til fredsfest i Dyreparken i Kristiansand der elever fra barneskoler i Kristiansand, Vennesla, Grimstad og Arendal viste sitt fredsengasjement og feiret årets fredsprisvinnere, Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi.

Tente fredsflammen

Med fredsvimpler og plakater gikk barna i tog til Redd Barnas fredsmonument i Dyreparken.
Toget ble anført av Politimester Bastian, som blant andre gikk sammen med fylkesmann Ann-Kristin Olsen. Arrangementet har vært en årlig tradisjon i dyreparken helt siden 1996.

Det er også blitt en langvarig tradisjon at fredsflammen tennes i Kristiansand, før den tas med til Redd Barnas fredsprisfest i Oslo. I år var det to jenter fra Mottaksskolen i Kristiansand, Uda Ahmed Ali og Suhus Sahene Ahmed, som tente flammen og høytidelig satte fra seg fakkelen på et stativ foran på scenen.

Foto: Redd Barna
Barna viste frem sine fredsbudskap. På forhånd hadde mange barn sendt inn fredsselfies til Redd Barna. Det gjorde også Tim Remøy og Even Evensen, som nå drar til Oslo for å tenne fredsflammen.

18.året på rad

Redd Barna lyste i år ut en selfie-konkurranse for å avgjøre hvilke elever fra området som skulle få ta med fredsflammen til festen i Oslo. I år ble det 7. klassingene Tim Remøy og Even Evensen som vant. Elevene fra Stinta skole i Arendal og Karuss skole i Kristiansand skal tenne fredflammen på Rådhusplassen i Oslo onsdag 10. desember.

- Vi gleder oss veldig til å dra til Oslo, og å få være med på scenen. Det blir veldig spennende, forteller de, sa Tim og Even til Arendals Tidene etter at de hadde vunnet konkurransen.

I Oslo er det ventet over 6000 barn på Redd Barnas fredsprisfest på Rådhusplassen. Barna skal få se fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i samtale med barn på scenen. Kjente artister som Donkeyboy, Omer Batti & Juice Crew, Sval og Tuva Syvertsen skal opptre, og både H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit og ordfører i Oslo Fabian Stang kommer på fredsprisfesten.

Se mer om Redd Barnas fredsprisfest her, og følg med når vi sender festen direkte på onsdag kl.11.00.