Foto: Redd Barna/Anne Brude
Eirill og Aurora går i samme barnehage, men traff hverandre tilfeldig på juleverkstedet. De to jentene synes det var gøy å bygge sammen.

Princess har akkurat åpnet sin aller første barnebutikk på Steen & Strøm. Princess selger i år Redd Barnas julekalender, det samme gjør Panduro-butikker og Redd Barnas nettbutikk. Ved Princess-barnebutikken på Steen & Strøm på lørdag var det juleverksted, hvor barn kunne bygge figurer fra julekalenderen, fantasifigurer eller lage julekort. Dette ble et populært tiltak for de mange barna som var med foreldrene sine på julehandel.

Vær kreativ

- Det er kjempegøy å bygge, jeg er glad i å lage ting selv, sier Aurora (5 1/2 år).

Mange av mødrene som var innom Princess, fortalte at de allerede hadde kjøpt kalenderen.

Foto: Redd Barna/Kristin Sommerseth
Den norsk-danske designeren Shane Brox har skapt artige og annerledes figurer til kalenderen barn kan bygge selv.

Redd Barna håper flere tar turen innom Princess-butikkene de neste dagene, for å sikre seg den helt spesielle julekalenderen. Skaperen av julekalenderen, Shane Brox, kom på besøk til den nye Princess-butikken den dagen den åpnet, og bygget mange figurer som de nå viser frem.

- Barn blir stolte over å bygge figurene i julekalenderen, og se at dette har de laget. Jeg vil inspirere barn til å bruke fantasien videre, sier Shane Brox.

Redd Barna i Danmark og norsk-danske Brox lagde den første bygg-selv-julekalenderen i Danmark i fjor, og den ble en stor suksess. I år selges en ny versjon i Norge og Danmark, og Brox ønsker at norske familier også skal ta seg tid til å være kreative sammen i adventstiden.

Foto: Redd Barna/Anne Brude
Alexandra lagde blant annet en julenisse med slede og reinsdyr. Små og store koste seg på juleverkstedet som Redd Barna og Princess holdt.

Tid og nærvær

- Vi har det veldig travelt i dag. Tid og nærvær med barna sine er veldig viktig. Denne julekalenderen er et prosjekt for hele familien, du får alle remediene til å gjøre noe fint sammen, sier Brox.

Barna på juleverkstedet bygget med isoporkuler, piperensere, limpistol, glitterlim, perler, ispinner, stjerner og hjerter. I julekalenderen får du både limpistol og masse byggeutstyr, i tillegg til at du skal samle ting fra hjemmet, som bomull, melkekartong, plastlokk eller fyrstikkesker. Shane Brox er opptatt av gjenbruk, og at det som kan være vanlig husholdningsavfall, kan bli til noe fint.

- Jeg har laget en nisse med slede og reinsdyr, sier Alexandra (8). Hun og de andre barna på juleverkstedet syntes det var veldig morsomt å lage både figurer og julepynt, og de voksne synes nesten det var like morsomt som barna.

I tillegg til julekalenderen hvor overskuddet går til Redd Barna, selger Princess også barneklær fra den kjente designeren Fam Irvoll. Fam gir 10 prosent av inntektene fra salget hos Barnas Princess på Steen & Strøm til Redd Barna. Hver dag fra 1.desmeber og frem til julaften kan du åpne en luke hos Redd Barna, og høre dagens historie og få hjelp til å bygge figuren.