Foto: Redd Barna
Verdens helseorganisasjon (WHO) har bekreftet 99 tilfeller av kolera i de flomrammede områdene, og sier at den humanitære krisen er i ferd med å forverre seg.

– Millioner av barn går måneder med motgang og usikkerhet i møte. Vi arbeider så raskt vi kan for å hjelpe så mange vi kan. Oppgaven er enorm og vil kreve kontinuerlig støtte fra verdenssamfunnet i mange år fremover, sier generalsekretær i Redd Barna Tove R. Wang.

Barnedødeligheten i Pakistan var fra før svært høy. Redd Barna arbeider nå for å hindre en forverring av dette, blant annet ved å tilby livreddende hjelp og ernæringsprogram slik at familier kan beskytte barna sine og normalisere hverdagen sin etter katastrofen. Titusener av pakistanske barns liv og helse trues av kolera og underernæring.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har bekreftet 99 tilfeller av kolera i de flomrammede områdene, og sier at den humanitære krisen er i ferd med å forverre seg. Barn i de katastroferammede områdene var allerede utsatt og manglet rent vann og mat, husly, helsetjenester, utdanning og grunnleggende beskyttelse før kolerautbruddet. Nå frykter Redd Barna at sykdommen kan spre seg raskt i de overfylte flyktningleirene.

Foto: Redd Barna
Familier som var fattige før flommen er avhengige av nødhjelp for å overleve i dag.

Avhengige av nødhjelp for å overleve

Flommen, som på sitt verste dekket en femtedel av landet, har gjort mer enn syv millioner mennesker hjemløse. Landsbyer som ligger inntil elven Indus er totalt ødelagt og ikke mulig å bo i. Store deler av sydlige Sindh-provinsen ligger fortsatt under vann. Mer enn 7000 skoler er ødelagt og tusenvis brukes i dag som midlertidige boliger for flyktningene.
 
– Familier som var fattige før flommen er avhengige av nødhjelp for å overleve i dag.  De har mistet alt de eide og klarer ikke å gi barna sine nok mat, gjenoppbygge hjemmene sine, plante avlinger eller komme seg videre uten assistanse. Mange barn var underernærte allerede før katastrofen rammet. Nå nærmer vinteren seg. Uten billig, næringsrik mat og et håp for fremtiden står både helse og leveforhold i fare for titusener av barn, sier Wang.

Redd Barna har blant annet startet ernæringsprogram som skal løse problemene med underernæring hos barn. Underernæring hos barn kan raskt bli livstruende – særlig ved sykdommer som kolera. Ved hjelp av mobile og stasjonære helseklinikker har Redd Barna gitt livreddende hjelp til mer enn 360 000 barn og voksne. Organisasjonen har behandlet sykdommer som malaria og lungebetennelse – som begge er vanlige dødsårsaker for barn. Redd Barna har også installert vannpumper, toaletter og andre tiltak for å sikre befolkningen rent vann – alle kritiske for overlevelse og for å forebygge at sykdommer sprer seg.

Til sammen har Redd Barna nådd mer enn 1, 7 millioner flomrammede mennesker. Organisasjonen har delt ut telt og tilhørende materiell, hygieneartikler, husholdningspakker, vannrensende tabletter, mat, beskyttelse av barn, utdanning, ernæring, vann og sanitær, med mer. Redd Barna arbeider i samtlige av de fire flomrammede områdene, sammen med pakistanske myndigheter på lokalt og nasjonalt nivå.  


Les mer om flommen og Redd Barnas arbeid her >