Foto: Redd Barna
Team Liquigas-Cannondale, signert av hele Tour de France-laget med kaptein Ivan Basso i spissen, er blant godbitene som nå er lagt ut til salg på QXL-auksjonen til inntekt til Redd Barnas nødhjelpsoperasjon på Afrikas horn.

Edvald Boasson Hagen, som vant to etapper i årets Tour de France, har i tillegg til å signere på Team Skys trøye, også gitt bort en ekstra trøye med sitt navnetrekk. På Redd Barnas auksjon er også innrammede fotografier av to av Norges store idrettshelter, Aksel Lund Svindal og Marit Bjørgen. De innrammede fotografiene som auksjoneres bort er en del av serien ”Gullklubben”, der fotograf Arnfinn Johnsen har portrettert norske gullvinnere i OL siden OL på Lillehammer i 1994.

Andre spennende ting på Afrikas horn-auksjonen er signerte bøker, gamle mynter og sedler og eksklusive Eurovision-frimerker med førstedagsstempel.

Landene på Afrikas horn er rammet av tørke, og dermed akutt matmangel. Ti millioner mennesker – over halvparten av dem barn – har umiddelbart behov for hjelp. Redd Barna er godt i gang med nødhjelpsarbeidet i Kenya, Somalia og Etiopia.

Redd Barna deler ut vann, vannrensemidler, mat og vitamin A til barn og familiene deres. Vi finner også barn som er kommet bort fra foreldrene sine under vandringer, og forsøker å gjenforene dem med familien. Redd Barna frykter nå at opp mot en million barn vil dø dersom de ikke får hjelp, og vi trenger støtte for å hjelpe de som er hardest rammet. By på auksjonene, og støtt barna på Afrikas horn!

Se auksjonene og by her >