Foto: Redd Barna/Ingrid K. Lund
Det første Rødnesedagen-stuntet til Jan-Kåre Pedersen var å rappellere nedover DFDS-båten "Crown of Scandinavia" på Vippetangen i Oslo.

Små og store over hele Norge har tatt utfordringen om å ta på seg en rød nese og gjøre noe som fenger for penger til inntekt for Redd Barna.

Rødnesehaiker Jan-Kåre Pedersen har haiket fra hjembyen Fredrikstad, hele veien opp til Nordkapp og ned til Oslo igjen uten annet enn klærne han står og går i. Og uten penger til mat, overnatting eller transport.

– Nå er 10 000 kroner tjent til Redd Barna, STRÅLENDE!! Hjelp meg å tjene 40 000 kroner til før jeg er i Oslo 25. november, rapporterte Jan-Kåre da han nådde Nordkapp.

Underveis har den eventyrlystne 27-åringen tatt utfordringer fra både venner og ukjente og tjent penger til Rødnesedagen og Redd Barna: Rappellere nedover danskebåten ”Crown of Scandinavia” på Vippetangen i Oslo. Synge Sputnik-klassikeren "Lukk opp din hjertedør" på Alta sykehjem. Isbade i Bodø. Gå rundt i Tromsø by kun iført rødnese-boxer, rødnese t-skjorte, kongekrone, rød nese og diskobriller – samt en plakat der det står at Brillehuset støtter Rødnesedagen. Forsøke å drikke tre liter Raw Cola på fem minutter i Stamsund. Spille idiot for kapteinen på hurtigruten. Danset afrodans i Trondheim. Spist den verste maten han vet om, fisk. Og satt fast tunga på selve kuppelen på Nordkapp:

Superbreakerne

Tiåringene Sindre og Sondre utgjør Funky Break Boys, og lørdag 13. november danset de på Lillestrøm Torv for å samle inn penger til Rødnesedagen.

– Gutta var superspente, men leverte en morsom og kul forestilling. Det var mange som kom for å se på. Til sammen samlet de inn 890 kroner til Rødnesedagen, forteller mor Vibeke.

Men Funky Break Boys ga seg ikke med det. Lørdagen etter var Sondre syk, så Sindre danset alene på Fokus Butikksenter. Han fikk samlet inn hele 1669 kroner, så totalt fikk de flinke guttene inn imponerende 2559 kroner til Rødnesedagen.

Kommuner, arbeidsplasser, bedrifter, foreninger og idrettslag har også hatt Rødnesedag. Se flere morsomme Rødnesesprell her >

Foto: Redd Barna/Ingrid K. Lund
Mikael, Andrea og Emely er tre av mange barn som har tatt på seg røde neser for å støtte Redd Barna denne november.

– Det er imponerende og veldig gledelig å se det store engasjementet Rødnesedagen vekker. Over hele Norge har folk tatt på seg røde neser og gjort noe som fenger med penger til inntekt for oss i Redd Barna. Det setter vi umåtelig stor pris på. TV-showet i kveld er Rødnesedagens takk til alle som har bidratt, sier Anne Brude, Redd Barnas prosjektleder for Rødnesedagen. 

Få med deg TV-showet ”Rødnesedagen” på TV 3 klokken 20-22 i kveld!

Det er årets morsomste fjernsynsshow, der programlederne Asgeir Borgemoen og Samsaya sender direkte fra Riksscenen i Oslo. Underveis blir det musikk fra Vinni and the Vagabonds, Eva & the Heartmaker, Skambankt, Erik og Kriss, Rikke Lie og Didrik Solli Tangen. Dessuten får du se innslag fra Redd Barnas arbeid for barns helse i land som Afghanistan og Haiti. Og en rekke sketsjer: TV-kokk Eyvind Hellstrøm rydder opp i en landsby utenfor Etiopia. Sigrid Bonde Tusvik har funnet kjærligheten; nå jakter hun på barn. Gå heller ikke glipp av Hank von Helvete som savner kjendistilværelsen.

Foto: Redd Barna/Mats Lignell
Samsaya (til venstre) er en av programlederne for Rødnesedagen. Hun har også besøkt en jordmorskole i Afghanistan for å se hvordan Redd Barna jobber med barns helse. Der møtte hun Ayisha. Hun er snart ferdig utdannet, men har allerede tatt i mot åtte barn! De er på sykehuset i Aqcha, hvor Samsaya får møte kvinner som har født under trygge forhold.