Angelina Jolie var i Libanon blant annet for å snakke barn om hva de hadde opplevd på grunn av borgerkrigen i Syria. Hun besøkte fire av Syrias grenser, og bad nabolandene åpne opp for flyktninger fra det krigsherjede landet.

Foto: REUTERS fra AlertNet
Skuespiller, Angelina Jolie, besøkte Redd Barnas trygge lekeområder. Her kan barn leke, synge, lese under oppsyn av psykososiale eksperter.

– Det aller viktigste er at landene nær den syriske grensen samarbeider og sørger for at grensene alltid er åpne, sa Jolie.

I Libanon møttte Jolie flere barn som deltok på Redd Barnas trygge lekeområder. Grunnen til at disse er opprettet er for å hjelpe barna til å bearbeide grusomhetene de har opplevd på grunn av krigen. Her kan barn være barn og leke, synge, lese under oppsyn av psykososiale eksperter.

Redd Barna har arbeidet i regionen i nærmere 60 år. Vi arbeider på spreng med å trappe opp nødhjelpen. Vi samarbeider tett med FN og står også klare til å rykke inn i Syria når vi får tilgang. Redd Barna jobber med syriske flyktninger som kommer over grensen til Libanon, Jordan og Irak. Her deler vi ut mat, medisiner, rent vann, presenninger, med mer. Vi oppretter trygge lekeområder hvor barn kan være barn og støtter skoler slik at barna kan få et midlertidig skoletilbud. Redd Barna hjelper også barn som har kommet bort fra familiene sine med å oppspore familiemedlemmer.

Rundt 2 millioner mennesker er hjemløse i Syria som følge av konflikten. Over 290 000 syrere har flyktet til utlandet, ifølge FNs flyktningorgan UNHCR, men det reelle antallet syrere som har flyktet fra den blodige krigen, er langt høyere.