Foto: SAS
For hver barnebillett man bestiller hos SAS går nå fem kroner til "ABC redder barna", Redd Barnas arbeid for å sikre alle barn rett til skole.
- Vi er glade for å kunne legge nye krefter inn i vårt vellykkede samarbeid med Redd Barna. Våre nye initiativ gjør at vi kan øke bidraget til Redd Barnas arbeid for utsatte barn i hele verden, sier Jan Holmberg, Brand Director hos SAS.

Samarbeidet er inne i sitt i tolvte år.

Fem kroner fra hver barnebillett

For hver barnebillett man bestiller hos SAS går nå fem kroner til ”ABC redder barna”, Redd Barnas arbeid for å sikre alle barn rett til skole. SAS har som mål i 2010 å bidra med nok penger til skolemateriell for 17 500 elever, 8800 skolebenker, leker til skolegårder i 890 skoler og støtte til 355 skolebibliotek.

I løpet av de tre siste årene har Redd Barna gitt skoleplass til 1.4 millioner barn som ikke gikk på skolen. Det er det samme som å åpne to nye skoler hver eneste dag! I tillegg har Redd Barna gitt over ti millioner barn et bedre skoletilbud. Men fremdeles er det 40 millioner barn som ikke får gå på skole i land som er eller nylig har vært rammet av konflikt. I hele verden er det til sammen 75 millioner barn uten skoletilbud. Redd Barna fortsetter å jobbe for at alle barn skal få skolegang.

Gi bort EuroBonuspoeng

Foto: SAS
En donasjon på 7400 poeng vil gi skrivepult og benk slik at fem elever i Nepal kan konsentrere seg om undervisningen.

EuroBonusmedlemmer har nå mulighet til å donere opptjente poeng til Redd Barnas arbeid. En donasjon på 7400 poeng vil gi skrivepult og benk slik at fem elever i Nepal kan konsentrere seg om undervisningen.

- Utdanning handler om så mye mer en bare det å kunne lese, skrive og regne. Det handler om likeverd og fremtidshåp. Det er grunnlaget for en demokratisk hverdag og avgjørende for et lands stabilitet og videreutvikling. Vi er svært glade for SAS’ sjenerøsitet og engasjement, sier generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang.

Les mer om samarbeidet her eller doner dine EuroBonuspoeng her >