Foto: Røa IL Fotball
Røa er den første fotballklubben i Oslo som inngår en samarbeidsavtale med Redd Barna, og den fjerde klubben på landsbasis.

Røa IL Fotball er den fjerde klubben i Norge som signerer en samarbeidsavtale med Redd Barna. De andre klubbene som samarbeider med Redd Barna er Strømsgodset Toppfotball, Stoppen Sportsklubb og idrettslaget Øyglimt.

Tar barneidretten seriøst

De neste fire årene skal alle i Røas fotballklubb spille med Redd Barnas logo på ryggen, både store og små. Røa er store på jentefotball, og de har over 900 barn og unge fra seks år og oppover som spiller for Røa.

Foto: Redd Barna/Kristin Sommerseth
Samarbeidsavtalen er signert! Fra venstre: Stein Ellingsen, Janne Raanes, Tom Inge Egedahl, foran: Elin Langli.

- Vi i Redd Barna er stolte av å få med oss Røa IL Fotball og elitespillerne med på laget. Det er viktig for oss at samarbeidet med Redd Barna blir integrert i hele klubben, og at alle som er med i klubben skal jobbe for å forebygge og avdekke trakassering, mobbing og overgrep. Røa viser nå at de tar barneidretten seriøst, sier Janne Raanes, leder for Norgesprogrammet i Redd Barna.

Det var Stein Ellingsen, fotballsjef i Røa Fotball, som tok kontakt med Redd Barna for å inngå et samarbeid. Ellingsen var tidligere fotballsjef i Stoppen Sportsklubb, og det var han som satte i gang samarbeidet med Redd Barna der også.
- Jeg vil skape noe mer enn bare en fotballklubb, jeg vil jobbe med verdier og kultur i klubben. Redd Barna er en flott sparringspartner på disse områdene, sier Ellingsen.

Gode rollemodeller

Foto: Røa IL Fotball

I tillegg til barne – og ungdomslagene, er også elitespillerne til Røa med på samarbeidet. Tom Inge Egedahl er daglig leder for Røa Fotball Elite.
- Vi har mange gode rollemodeller blant elitespillerne våre. Ved å samarbeide med Redd Barna, tar vi et viktig standpunkt. Redd Barna bidrar til at vi blir en bedre klubb, sier Egedahl.

Redd Barna og Røa IL Fotball skal kurse trenere og voksne i å jobbe for en trygg treningskultur, med både nettvett, forebygging av mobbing og trakassering, og i å forebygge og avdekke overgrep mot barn. Røa vil gjerne bruke elitespillerne sine aktivt i dette arbeidet.

- Vi vil at noen av spillerne våre skal bli ambassadører for Redd Barna. Vi vil også arrangere en Redd Barna-kamp i toppserien, sier Egedahl.

Spennende samarbeid

Foto: Røa IL Fotball

- Vi har stor tro på at det vil bli et fruktbart samarbeid for begge parter og gleder oss enormt til å komme i gang! Som første klubb i Oslo og første klubb i Norge på kvinnesiden sto jubelen i taket da kontrakten ble signert forrige uke, sier Stein Ellingsen, som har ansvar for barne – og ungdomsidretten.

Elin Langli, prosjektleder i Redd Barna, sier at det er flott at Røa forstår at for at barn skal få utvikle seg, så må de være trygge.
- Redd Barna tilbyr nettvettkurs, forebygging og veiledning. Dere i Røa gir oss en arena som vi ikke ville hatt tilgang til ellers. Dette er et spennende samarbeid, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Langli.