Må bistandsdebatten være forutsigbar?  Vi mener nei. Redd Barna ønsker derfor å lage en underholdende og nyskapende debattarena, med høyere tempo og temperatur.

«Kort & Godt» skal være en møteplass, der alle som er interessert i utviklingspolitikk og ulike temaer møtes i en uformell setting for å bli inspirert, provosert og engasjert av korte forberedte innlegg og uformelle diskusjoner rundt bordene i etterkant av innleggene.

I «Kort & Godt» gis ulike bidragsytere i oppgave å forberede et 5 minutters innlegg om dagens tema, hvor hver enkelt står helt fritt til å fylle sin tilmålte tid med det man måtte ønske. Det kan være en historie, et "aha-øyeblikk", et lite kåseri, et argument som vanligvis drukner, mer enn en universalløsning på 5 minutter. Helt og fullt opp til den enkelte. Det eneste kravet er at det må vare i maksimum 5 minutter. Det åpnes ikke for debatt eller spørsmål fra publikum, men vi håper debatten fortsetter over cafebordene og på sosiale medier.

Med dette arrangementet håper vi at folk kan bli inspirert og inspirere andre til å tenke nytt, bryte ned barrierer og skape mer temperatur rundt utviklingsfeltet.

Første møte 30. januar

Foto: Redd Barna
"Kort & Godt" skal være en annerledes og nyskapende debattarena i utviklingspolitikken, med høyere tempo og temperatur og i en uformell setting.

Redd Barna ønsker deg velkommen til første møte i trivelige lokaler på Café Christiania i Oslo. Tema denne gang er «Hva er god bistand?».

Disse kommer:
Benedicte Bull, forsker
Morten Traavik, kunstner og forfatter
Tove R. Wang, generalsekretær Redd Barna
Kjell Ingolf Ropstad, Stortingsrepresentant KrF
Heidi Berg, kommunikasjonsansvarlig Norfund
Hans Brattskar, statssekretær UD
Ruth Ojiambo Ochieng, leder for ISIS WICCE, Uganda
Hilde Reinertsen, stipendiat
Kathrine Raadim, utenlandssjef Norsk Folkehjelp

Tid og sted: Café Christiania, Nedre vollgate 19 i Oslo.

Meld deg på her.