Foto: Arnfinn Johnsen
VM-dronning Marit Bjørgen er en av idrettsutøverne som Arnfinn Johnsen har fotografert. Det eksklusive, signerte fotografiet kan du nå by på i auksjonen på QXL.

På grunn av katastrofen i Japan og alle barna som er rammet har fotograf Arnfinn Johnsen bestemt seg for at pengene fra auksjonen skal øremerkes Redd Barnas arbeid i Japan.

– Barna i Japan er hardt rammet. Mange har kommet bort fra foreldrene sine, og de trenger hjelp til å bearbeide inntrykkene sine. Jeg er veldig glad for at Redd Barna allerede er på plass i Japan og kan sette sine folk i arbeid, sier Johnsen.

Redd Barna i vil starte opp barnevennlige sentre i de hardest rammede områdene. Her kan barna leke trygt sammen med jevnaldrene mens foreldrene får tid til å begynne den møysommelige prosessen med å bygge opp familiens hverdagsliv igjen.

De innrammede fotografiene som auksjoneres bort er en del av serien ”Gullklubben”, der fotograf Arnfinn Johnsen har portrettert norske gullvinnere i OL siden OL på Lillehammer i 1994. Fotografiene er av Aksel Lund Svindal, Petter Northug, Øystein ”Pølsa” Pettersen og Petter Northug, Emil Hegle Svendsen, stafettlaget i skiskyting (menn), Tora Berger, Marit Bjørgen og stafettlaget i langrenn (kvinner).

Gi bud her >

Foto: Arnfinn Johnsen
Aksel Lund Svindal er en av gullvinnerne som har stilt opp for fotograf Arnfinn Johnsen og som har sagt ja til at bildet kan auksjoneres bort til inntekt for Redd Barna.

En meget eksklusiv klubb

– Jeg er veldig glad for anledningen til å være med på denne auksjonen, som kan gi Redd Barna et viktig bidrag til arbeidet deres for barn, sier Petter Northug.

”Gullklubben" er et prosjekt der fotograf Arnfinn Johnsen har portrettert norske gullvinnere i både sommer- og vinter-OL. Når de siste vinnerne fra Vancouver-lekene er portrettert i løpet av våren 2011, består samlingen av 101 portretter. Bildene vises i to permanente gallerier i Norges Olympiske Museum på Lillehammer og i Vikingskipet i Hamar.

Solidaritet i praksis

Alle de åtte fotografiene er innrammet og signert av utøverne. Fotografiene finnes kun i ett ekstra eksemplar utenom de som henger i de permanente galleriene.

– Å fotografere "Gullklubben" har nok vært mitt livs idé. Ingen annen nordmann har fått møte så mange norske olympiske gullvinnere som meg. Det har vært opplevelser og møter gjennom 19 år på alt fra tre timer med kaffe og kaker hjemme hos de "gamle" mestere til heseblesende møter på 15 minutter med dagens aktive mestere. Alle vinnerne fra Vancouver sa øyeblikkelig ja til deres portrett kan gis til Redd Barna. Det viser solidaritet i praksis. Felles for dem alle er at jeg har forsøk å portrettere dem som medmennesker og individer – uavhengig av deres triumfer, sier fotograf Arnfinn Johnsen.

Auksjonen er åpen for alle. Gi bud på QXL >