Foto: Redd Barna
– Mindanao har opplevd sterk vind og regn de to siste dagene. Redd Barna evaluerer situasjonen nøye. Vi har ansatte på bakken og har lagret pakker med nødhjelp som vi kan dele ut til mennesker i nød. Barn er alltid de mest sårbare i enhver katastrofe og vi står klare til å møte deres behov, sier Anna Lindenfors, i Redd Barna på Filippinene

Tyfonen Bopha er det kraftigste uværet som har rammet landet hittil i år. Noen personer er truffet av trær og lyktestolper som ble blåst over ende. Men det er foreløpig meldt om få skader på mennesker.
 
Redd Barnas ansatte på Filippinene er i høy beredskap, for å kunne møte behovene til barna som er berørt av stormen, også hvis det er behov for en større humanitær operasjon.

80 flyavganger er kansellert, mens vel 3000 ferjepassasjerer står fast. På øya Mindanao har vel 41 000 mennesker måttet søke ly for uværet i offentlige bygg

– Mindanao har opplevd sterk vind og regn de to siste dagene. Redd Barna evaluerer situasjonen nøye. Vi har ansatte på bakken og har lagret pakker med nødhjelp som vi kan dele ut til mennesker i nød. Barn er alltid de mest sårbare i enhver katastrofe og vi står klare til å møte deres behov, sier Anna Lindenfors, i Redd Barna på Filippinene.

Redd Barna har arbeidet på Filippinene siden 1981 og har flere tiår med erfaring med å respondere på nødhjelpssituasjoner på Filippinene. Vi hadde omfattende nødhjelpsoperasjoner etter tyfonen Washi i 2011 og etter tyfonen Ketsana i 2009.