Foto: Redd Barna
Tyfonen Haiyan har allerede gjort store ødeleggelser på Filippinene. Her fra evakueringssenter i Tacloban, en av de hardest rammede byene der.

Redd Barna er i full gang med nødhjelp til de rammende på Filippinene, i de utsatte områdene Tacloban, Bohol and Iloilo City. Samtidig står vi klar med nødhjelp når tyfonen i dag skal treffe Vietnam.
 
I følge Redd Barnas landdirektør i Vietnam, Gunnar Andersen, viser de siste rapportene at superstormen er noe svekket, men at den vil treffe svært sårbare områder.

Avtatt i styrke

-    Den gode nyheten er at tyfonen er noe svakere. Men den dårlige nyheten er at den har endret retning og vil treffe den nordlige regionen i Vietnam der folk ikke er like godt forberedt på tyfonen som lokalbefolkningen i sentrale deler av landet, sier Andersen.

Redd Barna frykter at mange hus vil bli ødelagte av de sterke vindene og flommer fra regnet og stormen.
 
-    Gitt de enorme ødeleggelsene på Filippinene er vi veldig bekymret for barn og eldre i regionene som ikke har blitt evakuert og ikke er godt nok forberedt på stormen, fortsetter han.

Klare med nødhjelpspakker

Foto: Redd Barna
I Vietnam, som på Filippinene, vil Redd Barna dele ut nødhjelpspakker til de rammede.

Tyfoner på denne årstiden treffer vanligvis sørlige og sentrale regioner i Vietnam der lokalsamfunnet er bedre forberedt. Redd Barna står klar med vårt nødhjelpsteam for å hjelpe barn og lokalsamfunn som rammes av superstormen. 6000 pakker med utstyr til husholdninger, hygiene og utdanning er klart på vårt lager I Hanoi og Da Nang  

Lokale myndigheter har den siste uka evakuert 800.000 mennesker i sentrale provinser. Etter at tyfonen brått har endret retning har kun få mennesker blitt evaluert fra de nordlige områdene og Red River delta regionen.