Foto: Gundersen og Meg
Temaet for Miniøya er vennskap og inkludering. Redd Barna vil fokusere på barn på flukt. Vi har med oss barn og unge fra mottak som deltakere på Miniøya, så de skal få kjenne seg integrert og være med på denne fine festivalen sammen med tusenvis av andre barn.

Miniøya går av stabelen 11. og 12.juni i Tøyenparken i Oslo. Det blir konserter med blant annet Madcon, Katzenjammer og Dyrene i Hakkebakkeskogen, Honningbarna, Ravi, Comet Kid og Samsaya. I tillegg er det flere telt og stands med aktiviteter og leker for barn, som bandtelt, teater- og danseforestillinger, og BlimE!, NRK Supers vennskapsprosjekt. Vennskap og inkludering er hovedtemaet på Miniøya 2016.

Se mer om Miniøya her.

Klasserom fylt med aktiviteter

Her er Redd Barna tilstede. Vi setter opp vårt klasserom laget av bambus, og inne i klasserommet vil det være masse barn og voksne kan gjøre. Du kan lage dine egne buttons, du kan lese vår nye tegneserie og lage din egen tegning, du kan løse rettighetsstien rundt klasserommet med oppgaver fra tegneserien, og du kan få med deg en av flere mini-konserter Redd Barna skal ha med rettighetssanger fra CDen vi har gitt ut. Og så kan både barn og voksne ta bilde av seg selv inne i logoen til Redd Barna, spesiallaget i tre. Du kan posere som Redd Barna-logoen, eller hvordan du selv vil.
Redd Barna er på Miniøya for å sette fokus på barns rettigheter, men vi er også der for å få frem hvordan barn og unge som har flyktet til Norge har det. Derfor vil Redd Barnas frivillige ha med seg barn og unge fra mottak på Miniøya, så de kan få være publikum og deltagere på festivalen. Vi håper dette vil føre til at barna og ungdommene kjenner seg mer integrert, og får oppleve Miniøya sammen med tusenvis av andre barn.

Ny ungdomsfestival

Nytt i år er det at det arrangeres en ungdomsfestival i to dager før Miniøya, som heter Kulturfest Tøyen. Kulturfest Tøyen er elevenes egen festival med fokus på både kultur, musikk og workshops. Festivalen er for skoleelever, det skjer i skoletiden og er gratis. Kulturfest Tøyen arrangeres av Miniøya og Den kulturelle skolesekken Oslo. Det er plass til 16 000 elever og lærere, 8000 om dagen. 9.juni er for 9.trinn til og med 3.klasse på videregående, og 10.juni er for 6. til 8. trinn. Redd Barna er også tilstede på Kulturfest Tøyen, men da med aktiviteter tilpasset ungdom. Tegner og musiker Tomas Drefvelin skal holde tegnekurs i klasserommet begge dagene.

Nysgjerrig på tegneserien Tomas Drefvelin har laget for Redd Barna? Se mer om heftet her.

På barns premisser

Miniøya arrangeres på barnas premisser, og har barn som festivalsjefer. Barn vet best hva barn vil ha. På Miniøya skal barna få et bredt spekter av musikk- og kulturopplevelser innenfor trygge og inkluderende rammer der barnets opplevelse står i fokus. Festivalområdet inneholder aktiviteter og ulike kunstformer som skal utfordre, overraske og glede på tvers av alder, interesser og generasjoner.
Miniøya er en festival eksklusivt for barn og unge. Som Norges eneste festival med 16 års øvre aldersgrense betyr det at alle besøkende over 16 år må komme i følge med barn.
Så, hvis du kjenner noen barn som har lyst til å være med på Norges største barnefestival, kjøp billetter og ta turen til Tøyenparken 11. og 12. juni – og kom innom Redd Barnas klasserom.