Foto: Redd Barna/Øyvind Toft
- Vi er takknemlige for å få lov til å være med og samle inn penger for Redd Barna, sier Martinus og Marcus.

- Denne turneen betyr veldig mye for oss. Det er virkelig trist at barn i andre land ikke har det like bra som oss. Vi håper at turneen kan gjøre noe med dette, sier Marcus.

Takknemlige

- OK å være med?

- Ikke bare ok å være med og samle inn penger til Redd Barna – vi er rett og slett takknemlige for å få være med, understreker Martinus. Og Marcus legger til: - Vi tenker for lite på hvor godt vi har det i dette landet, vi er litt bortskjemte. Vi bør i alle fall ta noe av pengene våre og gi til dem som trenger det mer enn oss!

Det var med den selvkomponerte sangen «To dråper vann» at tolvåringene vant MGP jr i 2012. Låten forteller om livet som helt like tvillinger. - Martinius har en føflekk på overleppa, og så er han 2 cm lavere enn meg, prøver Marcus å forklare. Men de ser ikke bare like ut – de prater også sammen som om de var en person. Marcus begynner på en setning, og så fullfører Martinus.

Foto: Redd Barna/Øyvind Toft
Martinus og Marcus stiller villig opp for å la seg fotografere sammen med fansen, her med Bascal (10).

Tar bilde med fansen

Pappa Kjell Erik Gunnarsen er alltid med guttene på konserter og turneer. Han forteller at de kommer fra et lite sted i Nordland, der guttene på ingen måte har stjernestatus.

- Det er nesten uvirkelig å være på turne og se hvor populære tvillingene er, sier Kjell Erik. Han har akkurat loset guttene trygt inn på hotellet i Bergen fra en flokk med hylende jenter. 

- Det er ganske moro, smiler Marcus, mens Martinus nok synes det til tider kan være litt ubehagelig når fansen følger etter dem.

Hver dag holder Marcus og Martinius konsert i en ny by. Ikke bare det: de stiller også opp og hilser på fansen, og lar dem ta bilde av seg. Alltid like blide og smilende. -Det er moro, sier de i kor, og gleder seg til å treffe enda flere barn og voksne når turneen går videre. 

Skole for alle

I tillegg til lek og moro, er skole det viktige temaet for sommerturneen.  Redd Barna ønsker å skape oppmerksomhet organisasjonens arbeid med å gi barn skolegang. 57 millioner barn får ikke gå på skolen, og enda flere barn går på skolen uten å lære.  

- Vi lever i vår egen verden, og vet ikke helt hvor godt vi har det. Mange steder i verden har barn verken skole eller utdanning, sier Kjell Erik Gunnarsen, pappaen til Marcus og Martinius. Han er selv lærer, og synes det er flott at sommerturneen støtter opp om et godt formål.  

I god sommerturnétradisjon er det også i år et stort event-område med spennende konkurranser og aktiviteter, mat, drikke, forfriskninger og giveaways fra sponsorer og samarbeidspartnere som er med. Det vil blant annet bli mulig å få en tannhelsesjekk av kjæledyr, og for alle barn kan det fort vanke en gratis is eller to. Redd Barna forteller om det viktige arbeidet vi gjør for å gi barn skolegang, og i tillegg inviterer vi til stor familiequiz.

Foto: Redd Barna/Øyvind Toft
Det oser av sangglede når de populære tvillingene står på scenen. - Vi er takknemlige for å få lov til å være med og samle inn penger for Redd Barna, sier Martinus og Marcus.

Her møter du Marcus og Martinus I dagene som kommer skal P4 og Redd Barnas sommerturne være her:

 • Lillesand (3.7)
 • Kristiansand (4.7)
 • Grimstad (5.7)
 • Tønsberg (7.7)
 • Kragerø (8.7)
 • Arendal (10.7)
 • Stavern (11.7)
 • Hunderfossen (13.7)
 • Trondheim (14.7)
 • Fredrikstad (16.7)
 • Sandefjord (17.7)
 • Strømmen (18.7)
 • Tusenfryd (19.7)