Foto: Redd Barna/Hanne Bjugstad
På venteværelset tar Oliver (12) og Martin (11) for sikkerhets skyld en kikk i avisene, for å være oppdatert på dagens nyheter før det viktige møtet.

- Hva gjør vi om Fabian Stang ikke vil komme? Tenk om han sier nei da, det blir så kleint! Det er en spent festkomité som er samlet for å invitere Oslos ordfører til fest. Utenfor Rådhuset forbereder de spørsmål pressegruppen har forberedt og pugger formuleringer. – Redd Barnas fredspriskomité, si det fort etter hverandre! Det høres jo ut som vi skal redde komitéen.

Foto: Redd Barna/Hanne Bjugstad
Fabian Stang ønsker barna velkommen inn på kontoret.

På kontoret

- Vi har med et sånt kamera på slep vi, sier en av barna på vei inn i Rådhuset. 11 barn, 2 journalister og 3 Redd Barna-ansatte tar plass på ordførerens kontor. Barna brenner inne med spørsmål, men først må formalitetene gjøres. Davin (12) tar oppgaven alvorlig, og overrekker invitasjonen til Fabian Stang. Ordføreren tar i mot, og ber alle sette seg, før han forkynner at invitasjonen er mottatt, vurdert og godtatt. Så setter også han seg rundt bordet, og spør barna om artistene.

- Hvem er det som kommer i år? Hva er det som er hot? Barna er skjønte enige om at det er Admiral P. Ordføreren får også vite litt om planer for gjestenes servering, catwalk til scena og fuglekvitter som bakgrunnsmusikk. Han gir også gode råd, i form av at barna må være seg selv foran kamera, og feire seg selv litt etter festen med debrief og pizza.

Foto: Redd Barna/Hanne Bjugstad
Barna fikk god tid til å stille Fabian spørsmål.

Venner sloss ikke!

Ordføreren lurer også på hvor mange hedersgjester det vil være på Redd Barnas fredsprisfest. Han får høre at det er planlagt 3 gjester, og at barnas vil ta ansvar for god stemning på festen. Dette tror de derimot ikke er noe problem, da de anser EU-landene som en vennegjeng. - Mottoet for festen vår er at venner sloss ikke. Dette mener Stang kan være viktig å snakke om også utenfor festen. Å møtes og bli venner er et viktig verktøy i å unngå krig.

På veien ut får barna reflekser og flere gode råd fra ordføreren. Blant annet oppfordrer han barna til å være ærlige, og slappe av sammen med gjestene den 10. desember. Alt er derfor duket for en flott fest.

Foto: Redd Barna/Hanne Bjugstad
Oslos Ordfører Fabian Stang sammen med komitéen for Redd Barnas fredsprisfest.