Foto: Redd Barna/Øyvind Toft
På standen vanker det Redd Barna-magasin, Donald Duck-blad og konkurranser til barna.

Redd Barna reiser land og strand rundt i hele sommer sammen med P4s Sommerturné. På mandag var turen kommet til Bergen. Her ble Redd Barna-standen satt opp, med leker og aktiviteter til barna, i sildrende Bergens-regn.

- Vi har hatt strålende sol til nå, så livet er fint på turné, sier Runar Jenssen fra Redd Barnas standplass i Bergen. På standen kan man få informasjon om Redd Barnas arbeid, og det vanker Donald Duck-blad og konkurranser til barna.

Tema for årets Redd Barna-stand er helse og mangelen på helsearbeidere på verdensbasis. Se når turnéen stopper i din by her

Quiz og helsearbeidere

Foto: Redd Barna/Øyvind Toft
Kartene har fem land, der størrelsen på landene symboliserer antall helsearbeidere per 10 000 innbygger.

- Den ene konkurransen tar utgangspunkt i et kart med fem land. Her kaster man borrelåser på landene, hvor størrelsen symboliserer antall helsearbeidere per 10 000 innbygger. Dette gjør for eksempel at Norge er mye større enn land som India og Malawi. Treffer du land som Malawi, symboliserer dette å sende en helsearbeider dit, forteller Runar, som kan fortelle at konkurransene er godt besøkt.

- I tillegg til kartøvelsen, kan barna ta en quiz der tre vinnere utfordres til å prøve seg som ”helsearbeider” i finalen. Finalistene får tre utfordringer knyttet til hvordan de vil håndtere en baby.

Foto: Redd Barna/Øyvind Toft
Mathias, Ida og Julie mottar premier fra Marcus og Martinius etter quiz-finale i Bergen.

- Babyen, en dukke for anledningen, trenger mat, måle temperatur og skifte bleie. Mange syns det kan være litt flaut å finne det beste stedet å måle temperaturen, men de fleste klarer seg veldig fint. Dette til tross for at det bruker å være folksomt rundt standen under denne konkurransen da hele finalen foregår over speaker, forteller Runar.

Sommerhit

Som seg hør og bør på P4-turne, rundes quizfinalen av med musikk. – Finalen avsluttes med at deltakerne roper på Marcus og Martinius fra MGPjr, som kommer løpende og overrekker premiene.

Etter denne seansen går Marcus og Martinius på scenen og opptrer, til stor begeistring fra jentene spesielt, kan Runar fortelle.

Om ikke det var nok, har P4 nå donert bort overskuddet fra sin jubileumslåt til Redd Barnas arbeid. I anledning P4’s 20 års-jubileum, har Lars Kilevold og D’Lay laget låten ”Lyden av Norge”, som allerede har blitt en sommerhit. Støtt Redd Barna ved å laste ned låten her.

Foto: Redd Barna/Øyvind Toft
Marcus og Martinius på scenen i Bergen etter endte quizkonkurranse.