Foto: Monica Ferreira Ask/BDO
Petter Northug ser på starten på barneskirennet i Sørkedalen, som Redd Barna og BDO arrangerte.

Rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO har sponset Petter Northug i flere år. I fjor startet de også sponsing av lillebror Tomas Northug, og inngikk en avtale med Redd Barna. En del av avtalen sier at bonuspengene som Petter har fått fra BDO for sine seire i World Cupen, World Cupen totalt og for alle OL-medaljene skal gis videre til Redd Barna.

– Det er en glede for meg å gi dette videre, sier Petter Northug. Han har tidligere hatt en lignende avtale med SAS som også ga gode penger til Redd Barna, men årets sesong har gitt best uttelling – så langt.

– 160 000 kroner er den største bonusgaven jeg har kunnet gi videre, sier Petter Northug.

Han synes selv han har vært privilegert gjennom oppveksten fordi han har kunnet fokusere på det han syntes var morsomt og givende. Dette er en av grunnene til at han valgte å støtte Redd Barna allerede for flere år siden.

Foto: Redd Barna/Anne Brude
Petter Northug er et idol for mange unge, så Redd Barna er ekstra glade for samarbeidet med ham.

Petter er et idol for mange unge

- Redd Barnas samarbeid med Petter Northug er viktig for oss, forteller Tove Hauge i Redd Barna.

– Han er et idol og en rollemodell for mange unge, og vi synes han er en kjernekar, sier hun.

– Vi er også svært glade for samarbeidet med BDO. De viser aktivt at de ønsker å ta et tydelig samfunnsansvar, ikke bare gjennom bonuspengene, men også gjennom å støtte Redd Barna direkte med en betydelig sum hvert år.

- Vi bruker det vi er gode på

Foto: Monica Ferreira Ask/BDO
BDOs adm. dir. Trond-Morten Lindberg med sin datter i Tomas-løypa (for de minste deltakerne).

Administrerende direktør i BDO er stolt av samarbeidet med Petter Northug og Redd Barna.

- Det er flere fellestrekk i det å ha suksess i jobbkarrieren og ha suksess i skisporet, sier Trond-Morten Lindberg.

- Samarbeidet med Petter Northug er en stor motivasjon for våre ansatte. At Petter i tillegg bidrar til Redd Barna gjennom sine skiprestasjoner synes vi er flott. Det ønsker vi i BDO også, å bruke det vi er gode på – revisjon, til å gi barn skolegang og muligheter for fremtiden.

Trond-Morten Lindberg kan også fortelle at etter at BDO valgte å gå for et samarbeid med Redd Barna, har han ikke mottatt en eneste negativ kommentar fra ansatte.

- Det er ganske unikt i et revisorfirma – vanligvis er revisorer gode på å finne feil!

- Barn synes det er så artig å gå på ski, sier Petter Northug, - så det er flott å få være med på å arrangere et slikt barneskirenn.

På startstreken fortalte Sebastian på 10 år Petter at han en gang hadde gått 2,5 mil sammen med noen kompiser. Da han spurte Petter om han syntes dette var bra, fikk han et klart og tydelig ”Ja, kjempebra!” tilbake.