Foto: Redd Barna/Ingrid K. Lund
Kunstfotograf Knut Bry ga to fotografier til "Design for Haiti". "Tre" (til venstre) gikk for 10 000 kroner, mens mindre "Marionett" gikk for 5000 kroner.

– Jeg var aldri i tvil om å støtte "Design for Haiti". Man stiller opp for å hjelpe hvis man kan. Jeg støtter Haiti fordi de trenger det. Alle har glemt Haiti nå, men alt er ikke fryd og gammen der ennå. De trenger hjelpen, sier Knut Bry.

Den prisbelønte fotografen er én av i alt 69 norske designere og kunstnere som donerte bort verker til reklame- og designbyrået Miksmasters auksjon "Design for Haiti".

– Dette er egentlig et skirenn. Først tenkte vi å lage et skirenn med påmeldingsavgift for hele bransjen til inntekt for Redd Barnas arbeid i Haiti. Men vi var lei snøen, sa initiativtager Mona Wiheden, reklame-leder i Miksmaster.

136 000 til Haiti

Totalt kom det inn nesten 136 000 kroner til Redd Barnas nødhjelpsarbeid på den jordskjelvrammede øya.

Foto: Redd Barna/Ingrid K. Lund
Salen var fullsatt av folk som ville by på kunstverkene til inntekt for Redd Barnas arbeid i Haiti.
– Jeg har ikke greie på økonomi, men jeg håper bildene går for så mye som mulig. Bare folk finner frem pengebøkene sine, er jeg fornøyd, sa Bry før auksjonen.

Etterpå kunne han fornøyd konstatere at hans fotografi "Tre" gikk for auksjonens høyeste enkeltsum, 10 000 kroner. Hans andre verk, det mindre fotografiet "Marionett", gikk for 5000 kroner.

– Jeg har støttet Redd Barna i mange år. Redd Barna gjør en veldig bra jobb; det er en skikkelig og seriøs organisasjon som det er lett å støtte, sier Knut Bry.

Kunstkupp og god samvittighet

Til sammen gikk rundt 100 verker under hammeren på gårsdagens auksjon. Billedkunstneren Magne Furuholmen, billedhuggeren og maleren Nico Widerberg, designeren Pia Myrvold, klesdesigneren Fam Irvoll, klesdesigneren Leila Hafzi, designeren Cecilie Melli, billedkunstneren Unni Askeland og glasskunstneren Camilla Prytz er blant kunstnerne som stilte opp for Haiti.

Foto: Redd Barna/Ingrid K. Lund
Auksjonarius Martin Biehl legger frem Nico Widerbergs litografi "På Jorden Haiti" for salg.

De hadde gitt alt fra bilder og glass til smykker, plakater og bøker. Og salen var fullsatt av forventningsfulle kjøpere som både ville støtte den gode saken og gjøre et kunstkupp i samme slengen.

– Én million barn er foreldreløse i Haiti nå. Det kommer til å ta år å bygge opp igjen landet. Vi i Redd Barna fokuserer på å beskytte barna. Håper dere åpner lommebøkene! I tillegg til å støtte det viktige arbeidet i Haiti, får dere jo med dere et kunstverk hjem, så gi så det svir, oppfordret Redd Barnas markedssjef Tove Hauge i sin appell.