Foto: Redd Barna/Jason Tanner
Redd Barna hjelper for å sikre barna i Pakistan mot sykdommer, og mot overgrep og utnyttelse.

Til nå har Redd Barna samlet inn totalt 5,9 millioner kroner til Pakistan. 3,9 millioner kroner er fra privatpersoner som har benyttet givertelefonen eller giro. Både bedrifter og personer har i tillegg gitt 2 millioner kroner over www.reddbarna.no, eller direkte på konto.

Sikre barna

Redd Barna har vært til stede i Pakistan i mer enn 30 år, og en stor del av staben på 1200 nasjonalt ansatte jobber nå på spreng med hjelpearbeidet. Organisasjonens hovedbekymring nå er leveforholdene for de som har overlevd flommen. Millioner av barn er svært utsatt for å bli smittet av dødelige, vannbårne sykdommer som vanndiaré og dysenteri.

- Barn under fem år er mest utsatt for sykdommer i tiden etter en naturkatastrofe. Derfor er det livsviktig at barna får tilgang til rent vann og helsehjelp. I tillegg må vi sikre barna mot utnyttelse og overgrep, samt gi dem skolegang, sier generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang.

Foto: Hydro
Inger Sethov i Hydro er glad for at selskapet kan være med å hjelpe de flomrammede barna i Pakistan.

Engasjert næringsliv

Hydro er fornøyde med å kunne bidra til at mange flomrammede barn i Pakistan nå får hjelp.

- Naturkatastrofen i Pakistan gjør inntrykk på oss alle, og det er viktig at alle som har mulighet bidrar for å avhjelpe situasjonen. Vi er glade for å kunne bidra til den viktige jobben vår samarbeidspartner Redd Barna gjør, spesielt overfor de mest sårbare gruppene, sier Inger Sethov, kommunikasjonsdirektør i Hydro.

Hydro har tidligere gitt en halv million til jordskjelvofrene i Haiti. Hydro er ikke den eneste bedriften som har engasjert seg for Redd Barnas nødhjelpsarbeid i Pakistan. Også butikkjeden Princess starter i dag med innsamlingsbøsser i sine butikker, og håper at flest mulig vil være med å hjelpe. Redd Barna er takknemlige for at næringslivet nå kommer på banen.

- Vi takker for engasjementet til Hydro og Princess, med deres innsats får vi hjulpet mange barn som trenger det sårt, sier Tove R. Wang.