Foto: Famefotografene
Redd Barnas generalsekretær Tove Wang er takknemlig for julegaven fra de ansatte i Statoil.

De ansatte i Statoil valgte ut fem veldedige organisasjoner som de ville gi julegavene sine til, Redd Barna var en av disse. Hele 2,2 millioner ga Statoil til arbeidet for å oppfylle barns rettigheter.

- Redd Barna er veldig glade for at de ansatte i Statoil velger å støtte vårt arbeid. Vi takker de ansatte i Statoil som ga julegavene sine til Redd Barna! Disse gavene vil gi oss muligheter til å hjelpe enda flere barn, sier Tove R. Wang, generalsekretær i Redd Barna.

Pengene rekker langt

Statoil-ansatte har i flere år valgt å støtte Redd Barna med julegavene sine.

- Statoil har lange tradisjoner med å støtte veldedig arbeid. I samarbeid med fagforeningene ble Redd Barna valgt ut som én av fem organisasjoner Statoils medarbeidere ønsket å gi julegaven til. Vi håper bidraget vårt vil være til hjelp i Redd Barna sitt arbeid for å styrke og verne om barns rettigheter, sier Helga Nes, Konserndirektør i Statoil for Konsernstaber og tjenester. 

Pengene fra Statoil rekker langt, det er nok til å bygge sju nye skoler i Nepal. Eller så kan det gi skolegang for 6300 barn i Nepal, og dekke både skoleuniform, bøker og skolepenger. Nepal er et land med mange utfordringer. Etter tiår med borgerkrig tar det tid å bygge varig fred, stabilitet og demokrati. Fattigdom er den største utfordringen og den hindrer mange barn i å få gå på skole. Gjennom ulike tiltak når Redd Barna fram til mer enn 440 000 barn i landet. Og med Statoils hjelp, kan vi nå enda flere.

Verdifull gave

Foto: Redd Barna
Rinki måtte vente til hun ble ti år før hun fikk gå på skolen. Nå gleder hun seg til å fortsette i andre klasse.

Et av barna i Nepal som har fått hjelp gjennom Redd Barna er Rinki på ti år. Hun skulle egentlig gått i fjerde klasse, men nærmeste skole var langt borte, og foreldrene følte at veien var utrygg. Nå har Redd Barna åpnet en skole i Rinkis landsby.

– Læreren min er kjempeflink! Jeg liker meg bedre på skolen enn hjemme. Her har jeg venner og bøker, forteller Rinki gledesstrålende.

Jentene i området har også blitt giftet bort tidlig, helt ned i åtte års alder. At Rinki nå får gå på skolen, er derfor et viktig brudd med denne tradisjonen.

– Jeg vil la datteren min få gå på skolen så lenge som mulig. Det har gjort henne mye mer selvsikker, sier moren hennes stolt.

Redd Barna er avhengige av gaver fra bedrifter og privatpersoner i arbeidet for å oppfylle barns rettigheter. Gaven på 2,2 millioner fra Statoil er den største enkeltdonasjonen Redd Barna har fått på mange år.

- Vi er takknemlige for at Statoil vil bidra med en så stor sum. Mange barn i verden vil få det bedre som følge av denne gaven, sier Tove Wang.