Foto: REUTERS/Adrees Latif fra AlertNet
199 personer er drept og hundretusener av menensker har igjen mistet hjemmet sitt på grunn av flom i Pakistans Sindh-provins.

Hundretusener av mennesker har igjen mistet hjemmene sine i Sindh-provinsen i Pakistan på grunn av flom. Mange av dem har fremdeles ikke fått livene sine på fote igjen etter fjorårets katastrofale flom, som tok levebrødet fra millioner av mennesker i Pakistan. 199 mennesker, hvorav 27 er barn, er så langt bekreftet omkommet. Mange flere har blitt skadet. Og tallene er forventet å øke etter hvert.

Flomvannet har steget med 2,75 meter enkelte steder, og mange barn og familiene deres flykter nå fra vannmassene. De er på desperat jakt etter tak over hodet, mat og rent drikkevann.

Nødhjelpsarbeidet i gang

Redd Barna er allerede i gang med nødhjelpsarbeidet. Sammen med våre lokale partnerorgansiasjoner, deler vi ut telt, medisiner og pakker med husholdningssaker som tepper, bøtter og essensielle kjøkkenredskaper samt hygieniske artikler som såpe. Dette er starten på en storstilt nødhjelpsoperasjon der vi skal hjelpe én million mennesker i fire av de hardest rammede områdene den nærmeste tiden.

Foto: Redd Barna/CJ Clarke
Redd Barna er godt i gang med å få ut nødhjelpen til de flomrammede i Pakistan. Den nærmeste tiden skal vi gi livsviktig nødhjelp til en million mennesker.

Det kraftige regnet er forventet å fortsette i to dager til. Så langt er over fem millioner mennesker rammet av flommen.

– Barna som lever i Sindh-provinsen var allerede veldig svake og sårbare på grunn av fjorårets flom. Det er mange som er underernærte. Nå må tusener av barn igjen leve utendørs i kulden i fare for sykdommer. De får også en enda tøffere kamp for å finne maten de trenger, sier Redd Barnas talsmann i Pakistan Faris Kasim.

Massive ødeleggelser

Flommen har oversvømt 700 000 hektar med dyrket mark, inkludert bomullsavlinger som er hovedinntektskilden til mange familier i området. Mer enn 965 232 hus er helt eller delvis ødelagt. Til sammen 1800 skoler er også ødelagt, og mange flere skoler er nå okkupert av familier som har mistet hjemmene sine.

– Det er avgjørende at vi får ut livsviktig nødhjelp til flomofrene så raskt som mulig for å sikre at barna har tak over hodet og beskyttelse fra livstruende sykdommer. Veier som ennå ikke er reparert eter den forrige flommen er blitt enda mer ødelagt nå. Det betyr at hjelpearbeidet er svært utfordrende. Men våre team er på bakken og vi er godt i gang med å trappe opp nødhjelpsoperasjonen for å redde barns liv, sier Faris Kasim.  

Redd Barna har arbeidet i Pakistan i mer enn 30 år og hjelper allerede nesten sju millioner mennesker der gjennom vårt langsiktige utviklingsarbeid.