Foto: Porsgrunns Dagblad/Geir Fragell
Redd Barnas Noreen Yaqub (til høyre) samlet inn penger til nødhjelpsarbeidet i Pakistan.

– Vi kunne ikke vente lenger, sier Gerhard Tornholm, medlem i Redd Barna Porsgrunn.

Sammen med Noreen Yaqub og andre medlemmer har han hatt innsamling til inntekt for Redd Barnas arbeid i Pakistan.

Tornholm sier videre at han etter å ha sett bildene fra naturkatastrofen på TV følte at han ikke hadde noe annet valg enn å gjøre sitt for å hjelpe barna som er berørt av flommen. 

Hjelp til de mest sårbare

Fordi Redd Barna har vært i landet i over 30 år, kom vi fort i gang med nødhjelpsarbeidet. Nå har vi 1200 ansatte som jobber døgnet rundt med å sikre flomofrene tak over hodet, mat, beskyttelse og legehjelp. Pengene som blir samlet inn i Norge, går rett til dette nødhjelpsarbeidet for de barnefamiliene som trenger det aller mest.

– Mange av de som kom innom vår stand i Porsgrunn ville ikke gi siden de trodde pengene gikk til korrupte politikere. Det er umulig å overbevise alle, men det som er viktig er at vi som medlemmer i Redd Barna fortsetter med det vi tror på, sier Tornholm.

Glade for å støtte

Samtidig var det mange mennesker som takket Redd Barna Porsgrunn for initiativet. De var glade for at medlemmene viser hvordan Redd Barna jobber i Pakistan og ga dem en anledning til å støtte den gode saken.

Etter to timer på kjøpesenter i Porsgrunn fikk medlemmene inn over 7 000 kroner. Tornholm oppfordrer nå andre lag og grupper i Redd Barna til å bidra til arbeidet i Pakistan. Gjengen i Redd Barna Porsgrunn skal ha innsamling førstkommende helg for å fortsette innsamlingen.

Vil du starte din egen innsamling, kontakt ditt nærmeste regionkontor >