Foto: Redd Barna
Vi oppfordrer alle til å bruke hashtaggen #withSyria, da meldingene herfra blant annet vil strømmes direkte til lysmarkering utenfor Redd Barnas trygge lekeområder i Al Za'atari flyktningleir, Jordan.

15. mars er det tre år siden krigen i Syria startet. En krig som har utviklet seg til å bli vår tids verste humanitære katastrofe. Over 1,2 millioner barn har måttet flykte fra Syria, over 10 000 barn har mistet livet og 4,5 millioner barn inne i landet trenger øyeblikkelig hjelp.

Tenn lys for Syria

Vi kan ikke tåle enda et år med krig i Syria. Derfor arrangerer Amnesty, Redd Barna, Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Flyktninghjelpen, Norsk Folkehjelp og Care sammen lysmarkeringer rundt om i hele landet. – 13. mars inviterer vi deg, sammen med mennesker i byer over hele verden, til å være med oss på å sende en klar beskjed til alle partene i krigen. Vi skal vise at vi bryr oss, at vi krever slutt på krigen og at alle barn og voksne må få den hjelpen de behøver, sier generalsekretær i Redd Barna Tove R. Wang.

På kvelden den 13. mars kan du delta på lysmarkering flere steder i landet. Samtidig holdes lysmarkeringer verden over – fra Australia til Canada. Markeringene i Norge vil finne sted blant annet på Operataket i Oslo, på Festplassen i Bergen, foran Nidarosdomen i Trondheim, på Torvet i Kristiansand og Handelstorget i Skien.

Les mer oppdatert informasjon om de norske arrangementene på Facebook.

Delta digitalt

Dersom du ikke har anledning til å delta på et av disse arrangementene, kan du ta del i lysmarkeringen. Ved å legg ut bilde av et lys eller en hilsen på Twitter og bruke hashtagen #withSyria kan du sende din beskjed til barn og voksne i flyktningleiren i Za’atari i Jordan, som også deltar i lysmarkeringen. 

På dette verdenskartet  finner du en komplett oversikt over hvor og når lysmarkeringene finner sted.

I tillegg oppfordrer vi så mange som mulig til å donere sitt profilbilde på Facebook eller Twitter. Bildene vil settes sammen til en ikonisk collage, som viser hvor sterk støtten er blant verdens folk. Les mer om hvordan du gjør dette her.

Bli med - Vis at du står sammen med Syria!