Foto: Redd Barna
Førskole er nødvendig for at barn skal klare videre skolegang i Nepal. 450 000 barn faller hvert år utenom skolesystemet i Nepal.

Dan Hansen og Erik Hessman på Clas Ohlson Oslo City gleder seg til å selge refleksdyr til inntekt for Redd Barna. For hvert dyr som selges i Clas Ohlsons 54 butikker fra 1. til 24. desember, går 10 kroner til Redd Barna og skoleprosjekter i Nepal.
Butikkselgerne er klare for innsats
– Vi solgte veldig mange i fjor, så jeg tror vi skal klare å selge mange i år også, sier Hansen.

Nødvendig førskoletilbud

450 000 barn faller hvert år utenom skolesystemet i Nepal. Dette rammer først og fremst de aller fattigste. Med bidrag fra Clas Ohlson skal Redd Barna gi 7 000 barn mellom tre-fire år et førskoletilbud i Nawalparasi, et av Nepals 75 distrikter. Undersøkelser viser at barn som får dette tilbudet har større sjanse for å fullføre skolegang, planlegge familie og bli produktive voksne som gir sine egne barn mulighet for å ta utdanning. Redd Barna jobber tett med nepalske myndigheter og andre organisasjoner for å øke antallet og kvaliteten på skoler i Nepal. Å bygge nye skoler og øke kapasiteten er bare en av oppgavene Redd Barna vil ta fatt på med støtte fra Clas Ohlson. For at skolene skal kunne leve videre uten hjelp fra Redd Barna, må man utdanne lærere, foreldre og skoleledelse. Infrastruktur, som vann og avløp, må også på plass før barna kan begynne på skolen.

Folk vil bidra

Å kunne hjelpe gjennom et nyttig kjøp har begge butikkselgerne fra Clas Ohlson stor tro på.

– Når det går til en god sak, vil folk gjerne bidra. Det er lettere å selge noe, enn å få dem til å betale en giro. Dessuten synes jeg det er bra at det får en dobbeleffekt. Man støtter en god sak, samtidig som man synes i mørket. Da kan man vise omtanke til barna man ikke kjenner, og til folk rundt deg. Det er fint for alle, sier Hansen.

Hessman synes det er bra at midlene går til skole og utdanning.
– Skoleprosjekter er veldig bra. Vi alle er tjent med at folk får gå på skole, vi får igjen på sikt.

Hansen synes også at det er en selvfølge at store selskaper bør stille opp.
– Store selskap har mye penger, så det er fint at man stiller opp.

Begge synes det er hyggelig å jobbe i et firma som har fokus på bedrifters samfunnsansvar, og er glade for at Clas Ohlson har valgt nettopp Redd Barna som samarbeidspartner. Redd Barna synes det er flott at Clas Ohlson støtter barn som trenger det, og setter pris på refleksdyrene som er nyttige både for barn og voksne.