Foto: Redd Barna
I dag løper barn i Arendal i det verdensomspennende barneløpet Race for Survival.

Stafetten #løpforlivet2015 handler om de nye utviklingsmålene for barns overlevelse og helse. Den startet i Washington i april og går på kryss og tvers gjennom hele verden, før den ender i New York og FNs generalforsamling, som starter 15.september.

I dag er det barna fra Moltemyr, Flosta og andre skoler i Arendal som skal løpe. Barna har hatt et aktivitetsopplegg gjennom sommeren, og de har valgt seg et tema de vil løpe for: vaksiner, sunn mat, rent vann, medisiner eller helsearbeidere. De har laget t-skjorter som de skal løpe i.

- Etter løpet skal stafettpinnen overrekkes helseminister Bent Høie. Budskapet er at alle barn skal vokse opp sunne og friske uansett hvor i verden de bor. 2015 er et viktig år - da bestemmer verdens ledere hvordan verden skal se ut i 2030. Da må barna ha en stemme med, det er de som er voksne i 2030, sier kampanjerådgiver Lisa Brodshaug i Redd Barna.

Barn i over 20 land har allerede løpt. I tillegg til de norske barna løper denne uka barn i Liberia, Uganda og Indonesia.

Løpet skjer på Kanalplassen kl. 12.15 under ledelse av den velkjente profilen fra barne-TV, Margrethe Røed.

- Vi er fra Flosta skole og vi skal være med på Løp for Livet!