I forbindelse med bydelsdagen på Fjell i Drammen løp barna i solidaritet med barn på flukt.
Redd Barna Drammen og Drammen Press gikk sammen om å arrangere Rettighetsløpet. Totalt var mer enn 30 frivillige i sving i løpet av dagen, inkludert 15 ungdommer fra valgfaget "Innsats for andre" ved Galterud ungdomsskole.

Godset var med på løpet

Mottaksklassene i byen var spesielt invitert til å være med på løpet som var åpent for alle barn. I tillegg kom tre spillere fra Strømsgodset for være med. Spillerne Kim-Andre Matsen, Mounir Hamoud og Martin Ovenstad Rønning stilte villig opp og både løp og skrev autografer til barna.

Foto: Ravleen Kaur
Strømsgodset stilte med tre spillere til barneløpet; (f.v) Kim-Andre Matsen, Mounir Hamoud og Martin Ovenstad. Spillerne både løp og skrev autografer til barna, og var et populært innslag på Rettighetsløpet.

Gjennom avtalen som ble signert i vinter har Strømsgodset og Redd Barna et bredt samarbeid som går langt ut over det at klubben spiller med Redd Barnas logo på draktene. Etter smilene og latteren rundt banen å dømme var besøket populært både blant barn og spillerne selv.

Tenkte på de fattige

En av dagens helter var en 12-åring som alene løp hele 100 runder rundt banen. Han var på bydelsdagen sammen med lillebroren sin, og nølte ikke med å legge på sprang når han hørte hva løpet dreide seg om.

Foto: Stian Trogstad
En 12 år gammel gutt løp 100 runder for barn på flukt, og sto for dagens største innsats.

- Jeg ble sliten etterhvert, men jeg tenkte på hvor tøft det er for de fattige. Jeg ville løpe mange runder for å hjelpe dem, fortalte han.

Kan bli tradisjon

For å sparke løpet i gang stilte to av de frivillige opp på hovedscenen med en egenskrevet låt for anledningen.

- Redd Barnas Rettighetsløp på Fjell kan bli en årlig tradisjon, fortalte arrangementsansvarlig Rebecca Annesdatter fra Redd Barna Drammen. Hun var så fornøyd med innsatsen fra både frivillige og barn at hun så for seg å gjenta konseptet ved neste bydelsdag.

- Alle har vært så velvillige, fra frivillige og sponsorer til Strømsgodset og elevene som stiller opp fra Galterud, sa Annesdatter.