Foto: Offisielt bandbilde
I tillegg til å samle inn penger ved å oppfordre konsertpublikum til å donere gaver, har Linkin Parks japansk-amerikanske rapper Mike Shinoda (lengst til venstre) designet to t-skjorter som selges til inntekt for Redd Barnas nødhjelpsarbeid i Japan.

På hele Europa-turneen sin samler nu metal-bandet Linkin Park nå inn penger til Redd Barnas nødhjelpsarbeid etter tsunamien og jordskjelvet i Japan. Tirsdag 28. juni spiller de amerikanske megastjernene på Hove festivalen utenfor Arendal.

Under konsertene spiller California-bandet en filmsnutt der de oppfordrer publikum til å gå inn på nettsiden til Music for relief for å støtte innsamlingsaksjonen til inntekt for Redd Barnas nødhjelpsarbeid i Japan.

Linkin Park er et av hovedtrekkplastrene på Hove-festivalen. Bandet debuterte i 2000 med albumet "Hybrid Theory", som med 24 millioner solgte kopier fremdeles er den mestselgende debutplaten i dette århundret.

Artistdugnad for Japan

Gjennom Music for Relief, har superstjernene i Linkin Park fått med seg en lang rekke kjente artister som R.E.M., Counting Crows, Enrique Iglesias, Ben Folds og Surfer Blood på å spille inn til sammen 26 nye sanger. Disse sangene er kun tilgjengelige via nettsiden til Music for Relief og koster minimum ti dollar å laste ned. Alle inntektene fra denne nettsiden går også til Redd Barnas nødhjelpsarbeid i Japan.

Så langt har vi fått inn nærmere 200 000 dollar eller drøyt 1,1 millioner kroner gjennom nettsiden.

Imponerende engasjement

– Vi er imponert over hvor engasjerte Music for Relief-artistene er i denne saken. Vi er svært takknemlige for denne støtten til barna i Japan, sier Charlie MacCormack, generalsekretær for amerikanske Redd Barna.

I tillegg til å samle inn penger ved å oppfordre konsertpublikum til å donere gaver, har Linkin Parks japansk-amerikanske rapper Mike Shinoda designet to t-skjorter som selges til inntekt for Redd Barnas nødhjelpsarbeid i Japan.