I sommer vil vi derfor fortsette å mase om oppmerksomhet for disse barna. Vi har invitert norske kunstnere, designere, illustratører, fotografer og andre kreative kommunikatører til å lage et bilde til oss, som vi kan dele i sosiale medier. Sentralt står livbøyen, et symbol på redning på sjøen.

«Et veldig fint og viktig initiativ. Dette vil jeg være med på»
Jenny Jordahl, tegneserieskaper og designer

Vi sier ifra til Erna

-Hensikten med bildene er å minne folk på at dette dramaet pågår i Middelhavet hver eneste dag og natt, og at vår kamp for disse barna aldri opphører, sier kampanjeleder i Redd Barna, Ane Aamodt.

Sommerens satsning er en del av Redd Barnas omfattende arbeid for barn på flukt. Bildene som blir brukt i kampanjen, skal settes sammen til en collage som overrekkes statsminister Erna Solberg etter sommerferien, sammen med våre politiske krav.

–Dette ligger i politikernes hender. Vi kan ikke stå og se på at noe er uprøvd når vi gang på gang ser barn sette livet på spill i Middelhavet, sier Aamodt. 

Redd Barna krever at Norge

1. Bruker stemmen mot EU og vis vei for en mer human flyktning- og migrasjonspolitikk.

Norge kan redde liv i Middelhavet gjennom å opprettholde bidrag til redningsskip og mannskap i Middelhavet.
Norge kan sette et godt eksempel og gi flyktninger muligheten til å få humanitære visum på norske ambassader. En annen mulighet er gi flyktninger muligheten til å søke asyl på ambassader før de legger ut på den farefulle ferden.
Norge kan ta ansvar for at barn på flukt får bedre beskyttelse enn de gjør i dag, både politisk og med mer penger.
Norge kan være en aktiv forkjemper for å at Europa samlet sett tar inn flere barn på flukt og deres familier. Så langt har Europa tatt inn skammelig få, bare en brøkdel sammenlignet med nabolandene til Syria.

2. Øker bevilgningene til Syria, Irak og nabolandene ytterligere. De humanitære behovene er enorme, samtidig som hjelpearbeidet er grovt underfinansiert. Barns rettigheter brytes systematisk, og barn utsettes for grove overgrep og utnyttelser.

3. Forebygger at folk blir tvunget på flukt, men ikke bruk bistand til migrasjonsstopp.
Vi er vitne til den største folkevandringen i vår tid. Aldri før at det vært viktigere å forebygge konflikt og klimaendringer, skape arbeidsplasser og investere i helse og utdanning der folk er. Men norske bistandspenger må alltid gå til der behovet er størst, uavhengig av om det kan stoppe migrasjon eller ikke.

Foto: Redd Barna
En liten gutt er ut på havet fra den greske øya Lesvos.

Vil du bidra?

Vis oss hvordan din livbøye ser ut! Bruk det du finner på stranda, i skogen eller i stua. Bruk hashtaggen #barnpåflukt og tagg @reddbarna

Barna verden svikter

Mange barn i verden har fått det bedre, men fremdeles er det mange barn som ikke får oppfylt sine grunnleggende rettigheter. Redd Barna trapper nå kraftig opp kampen for barna som verden svikter. Barn på flukt er blant dem.

Det er lett å gjemme seg bak statistikk og tall. Vår jobb er å løfte fram og se barna bak tallene. Vi oppfordrer folk til å se enkeltmenneskene bak tallene våge å stå opp for disse barna.

Sommerkampanjen vi nå inviterer til, er en liten del av vår satsning for barn på flukt, men nødvendig for å holde oppmerksomheten rettet mot saken.

Følg sommerkampanjen:
Facebook: https://www.facebook.com/reddbarna/
Twitter: @reddbarna
Instagram: reddbarna