Foto: Redd Barna
Fredag dro Vidar Strøm til Myanmar for å være fire måneder på oppdrag for Redd Barnas beredskapsgruppe. Han skal arbeide med barns beskyttelse.

– For andre gang sender vi et medlem fra beredskapsgruppen til Myanmar. Det er en del av en større satsing på Myanmar fra norske Redd Barna i tråd med norsk utenrikspolitikk, sier Redd Barnas programdirektør for Asia Markus Aksland.

Vidar Strøm skal arbeide med barn som har vært rammet av den væpnede konflikten i Myanmar. I tillegg skal han gjøre en gjennomgang av Redd Barnas tiltak innenfor barnevernsfeltet i landet.

Han er utdannet barnevernspedagog og jobber til vanlig i Bergen for Norges største private barnevernsforetak.

Erfaren beredskaper

Strøm har lang erfaring med beredskapsoppdrag for Redd Barna.

Foto: Redd Barna
Fem ganger tidligere har Vidar Strøm vært på beredskapsoppdrag for Redd Barna i Sri Lanka.

Tidligere har han vært fem ganger i Sri Lanka, samt på oppdrag i Afghanistan, Pakistan, Egypt, Angola og på Balkan. Men dette er første oppdraget i Myanmar.

Les mer om Redd Barnas beredskapsgruppe her >

Første besøk i Myanmar

– Jeg har aldri vært i Myanmar før, så det blir spennende å reise på oppdrag i et land som nettopp er åpnet opp i forhold til turisme og vestlig bistand. Vi som har levd en stund har lenge hørt om vennligheten og imøtekommenheten til det burmesiske folk, så jeg gleder meg til å se hvordan landet ser ut og å møte folk der, sier Strøm.

Myanmar er en buddhistisk stat på lik linje med Sri Lanka, hvor Strøm har lang erfaring fra.

– Det jeg har erfart på Sri Lanka, er hvor fint det er å oppleve den evne folk har til å glede seg over det som skjer her og nå. Det er også en helt annen gjestfrihet enn i Norge, sier Vidar Strøm.

Med over 700 ansatte er Redd Barna en av de største frivillige organisasjonene i Myanmar. Vi jobber med alt fra helse til utdanning. Da syklonen Nargis rammet landet i 2008, hadde vi på det meste over 1100 mennesker som jobbet med å få ut nødhjelpen.