Foto: Redd Barna
Gamle ting blir som nye. En dorullhylse sammen med det som kommer i dagens pakke, blir til en flott nissegutt.

I år selges julepakkekalenderen fra ifjor til kun 199 kroner i Princess- og Panduro-butikker over hele landet. Julepakkekalenderen er skapt og designet av Shane Brox, en norsk-dansk designer og barne-TV-vert i Danmark. I desember kan du følge Shane i Redd Barnas videokalender, der Shane forteller dagens historie, viser hvordan dagens figur kan bygges og gir dere masse kreativ inspirasjon. Julepakkekalenderen er en bygg-selv-julekalender, hvor barn og voksne sammen kan skape et helt spesielt juleunivers. I de 24 pakkene kommer det hver dag byggematerialer til en figur i årets kalender, og morsomme historier om figurene. Til slutt har dere bygget et helt juleunivers med ulike karakterer. I tillegg til det som ligger i dagens pose av perler, isoporkuler eller limpistol, må familien selv finne litt materiell hjemme, som bomull, en melkekartong, plastlokk og lignende.

- Dette er skikkelig resirkulering, en usnobbete og miljøvennlig julekalender som vi er stolte av! Vi hadde den første gang i fjor, og den ble veldig populær. Så vi håper mange vil prøve den i år også, sier Anne Brude, prosjektleder i Redd Barna.

Foto: Redd Barna
Både barn og voksne likte figurene og tingene som de bygget i kalenderen. Her er en noe forkjølet postkasse.

Gode tilbakemeldinger

Kalenderen passer best for barn fra fem til ti år, og barn Redd Barna har testet den på synes den er helt super.
- Dette er en fin avveksling fra alle godteri-kalenderene, og et godt tilbud til dem som liker å lage egne julepakkekalendere, men som synes det tar mye tid, sier Brude.

Redd Barna ba i fjor om tilbakemeldinger på kalenderen, her er noen av dem:
- De daglige videosnuttene var veldig populære. Ungene gikk og snakket som Shane hele adventstida :)

- Koselige. Ga en god veiledning for hvordan man skulle bygge. Og koselig historie.

- :-) Veldig kul type - det var nok han mor i huset likte best =-)

- Veldig bra! Greie instruksjoner og hyggelige fortellinger samt litt informasjon= helt topp!

- Skomakergata i ny innpakning, veldig julete og hyggelig.

- Jeg brukte denne kalenderen i 2.klassen der jeg er kontaktlærer - og det var helt genialt. Elevene storkoste seg mens de ordnet og laget, og vi har den stående enda. Har ikke hjerte til å ta den bort. Elevene ble glad i figurene og historia.

Foto: Redd Barna
Shane Brox oppfordrer voksne og barn til å være kreative sammen. Og med litt hjelp fra Shane på video, blir juleuniverset fylt med flotte figurer.

Vær kreative sammen

Redd Barna er glade for å presentere Shane Brox sitt underfundige juleunivers for de som ikke har fått den med seg enda, og for de som vil bygge en gang til. Julepakkekalenderen ble mye omtalt på foreldrenettsteder i fjor, og de som hadde kjøpt den, var begeistret over ideen og over tiden man satt sammen med barna sine og bygget. Et av målene til Shane er at voksne og barn skal bruke mer tid sammen, og gjøre mer kreativt sammen.

-Vi har det veldig travelt i dag. Tid og nærvær med barna sine er veldig viktig. Denne julekalenderen er et prosjekt for hele familien, du får alle remediene til å gjøre noe fint sammen, sier Shane.

Redd Barna her i år laget en egen facebookside, hvor de som bygger kalenderen kan dele erfaringer og opplevelser.