I forbindelse med lanseringen av Redd Barnas kampanje «9 måneder igjen», reiste Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang sammen med leder for den norske jordmorforeningen, Marit Heiberg, til Sierra Leone for å se hva landet har fått til etter den nye helsereformen ble innført i 2010. Bli med på deres reise.

 

Foto: Redd Barna/ Inge Lie
Isatu Kamara holder sin førstefødte i armene. Hun er femten år gammel. I slumområdet Kroo Bay er gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende nettopp 15 år. Noen får sitt første barn som tolvåringer.

Kampanje for flere helsearbeidere

- Ingen mødre skal behøve å risikere sitt eget eller barnets liv ved å føde uten kvalifisert fødselshjelp, og dette er et brudd mot både kvinner og barns grunnleggende rettigheter. Det har vært satset altfor lite på nyfødthelse og tilgang til integrerte helsetjenester for mor og barn, sier Wang.

Gjennom underskriftskampanjen «9 måneder igjen» krever Redd Barna at den norske regjeringen investerer mer i helsearbeidere for å forhindre at mødre og barn i fattige land dør. En kvinnes «9 måneder» skal være preget av forventning og glede uansett hvor i verden hun bor.

Se film fra Tove R. Wang og Marit Heiberg i Sierra Leone her:


 
Gi din signatur og støtt oss i kampen for flere livreddende helsearbeidere >>