- Økningen i volden i Jemen har vært sjokkerende, med blant annet bombing av skolebusser og sykehus. Vi ber nå verdens ledere om å bruke sin stemme for å forsvare internasjonale humanitære prinsipper og til å protestere mot volden i Jemen. Vi trenger en umiddelbar våpenhvile, og at alle de ansvarlige for angrepene må stilles til ansvar, sier generalsekretær i Internasjonale Redd Barna, Helle Thorning-Schmidt.

De siste tre månedene har antall drepte sivile i Hodeidah i Jemen skutt i været. 116 sivile har blitt drept, hver måned. Dette er en økning på 164 prosent sammenliknet med tidligere i år, ifølge ACLED (Armed Conflict Location and Event Data). Bare i juli og august ble 100 barn drept som følge av krigen i Jemen. Den dramatiske økningen i drap på sivile skjer i forbindelse med at den Saudi-ledede koallisjonen har startet gjenerobring av havnebyen Hodeida, der også mye av nødhjelpen kommer inn i landet.

Familier mangler alt – et trygt sted å være, helsehjelp, vann, mat og nødforsyninger. På grunn av krigen er mer enn 25 prosent av barna underernærte og over 1 million barn risikerer å sulte.

– Millioner av barn vet ikke om eller når de får sitt neste måltid, sier Thorning-Schmidt. – Denne krigen kan ta livet av en hel generasjon barn i Jemen. De står overfor en rekke trusler, fra bomber til sult og forebyggbare sykdommer som kolera, sier hun.

Foto: Redd Barna
Iman 6 år ble skadet i et flyangrep mens hun lekte i bakgården.

Iman er seks år gammel og bor I Hodeidha med sine foreldre og seks søsken. For tre måneder siden lekte hun i bakgården da et flyangrep traff naboens hus. Bombene traff Iman og skadet nakke, hånd og ben. Iman`s far Salem ,var på vei hjem fra jobb da han så røyk tårne seg opp fra sitt hus. Han løp desperat hjem og fant Iman på bakken, dekket av blod.

- Flyangrepet skjedde da jeg lekte med broren min i bakgården. Jeg følte plutselig smerte i nakken og hørte en grusom lyd. Heldigvis var alle de andre inne i huset og ble ikke skadet som meg. Når jeg blir voksen vil jeg bli lærer, men akkurat nå ønsker jeg bare at krigen slutter, forteller Iman seks år.

Foto: Ali AlAshwal/Redd Barna
Ansatte i Redd Barna klargjør medisiner for å kjøre dem ut til barn i Jemen.

Dette gjør Redd Barna for å hjelpe barn og familier i Jemen

Redd Barna jobber på begge sider av stridslinjen i Jemen og vi har sett med våre egne øyne hvordan krigen rammer barna. Våre beredskapsteam jobber over hele landet.

Vi distribuerer mat og pengeoverføringer slik familier kan kjøpe mat, medisiner og andre livsnødvendige ting.

Vi støtter helsestasjoner og mobile helseteam slik at de kan behandle syke og skadede barn, begrense sykdomsutbrudd, og overvåke og behandle barn som lider av underernæring.

Vi kjører ut vanntanker til lokalsamfunn og deler ut hygienepakker. Våre mobile beskyttelsesteam jobber for å holde barna så trygge som mulig.

Mansur på 14 måneder er alvorlig underernært men får nå hjelp på en av Redd Barnas klinikker.

Dette er situasjonen i Jemen

Jemen har lenge vært et av de fattigste landene i Midtøsten. Krigen i Jemen har vart i tre år og har ført til at over 11 millioner barn trenger humanitær hjelp.

Skoler og sykehus blir bombet, og kampene forhindrer tilgang til mat, drivstoff, rent vann og medisinske forsyninger.n Halvparten av befolkningen står overfor en matkrise, og mange flere trenger rent vann og medisinsk behandling.

Sykdom, sult og krig utgjør en trippel trussel i Jemen. Og dette er grunnen til at det nå blir kalt en av de verste humanitære katastrofer i vår tid.

Dette kan du gjøre for barna i Jemen

Skriv under oppropet og krev at Oljefondet trekker seg ut av våpenindustrien


HJELP BARNA I JEMEN

Barna i Jemen trenger din hjelp! Akkurat nå trues de av bomber, sult og sykdom.

Hjelp barna i Jemen