Foto: Redd Barna
Varehussjef for Ikea Trondheim Therese Karlsen (i midten) overrakte en sjekk på 150 000 kroner til Redd Barnas regionansatte i Trondheim, Kari Skjølberg (til venstre) og Ingrid Øydegard.

– Ikea har et nasjonalt og lokalt engasjement for barn og unge. Vi ønsker å gi noe tilbake til våre kunder i Midt-Norge og derfor ble Redd Barna en naturlig samarbeidspartner siden de har prosjekter som vi ønsker å støtte, sier varehussjef for Ikea Trondheim Therese Karlsen.

I løpet av én uke auksjonerte Ikea Trondheim bort kjøkkeninnredninger, møbler, hyttemøbler og mye annet smått og stort. Halvparten av alle kjøpssummene gikk til Redd Barna. Til sammen ble det 150 000 kroner til vårt arbeid i Midt-Norge. Det høyeste budet var på 75 000 kroner. For det fikk ekteparet Marte og Ronny Leiseth fra Vallersund en full kjøkkeninnredning med alt innhold.

– Vi visste at noe av pengene gikk til Redd Barna og synes det er veldig positivt at Ikea engasjerer seg i lokalt for barn og unge, sier Marte Leiseth.

Fokus på nettvett

Ikea Trondheim selv var gladelig overrasket over hvor mye penger som kom inn under auksjonen.

Foto: Redd Barna/Kari Skjølberg
De største bidragsyterne til auksjonen var ekteparet Marte og Ronny Leiseth fra Vallersund. De bød 75 000 kroner for en full kjøkkeninnredning med alt innhold.

– At dette ble så stort er fantastisk! Dette er en vinn/vinn-situasjon for Ikea fordi vi ønsker å være en god nabo for våre kunder. Vi ønsker å støtte nettvett-prosjektene til Redd Barna siden dette er et arbeid som når mange barn i regionen. Vi ønsker også at våre ansatte får et slikt foredrag, sa Therese Karlsen da hun overrakte sjekken til Ingrid Øydegard og Kari Skjølberg ved Redd Barnas regionkontor i Trondheim.

Karlsen ønsker også et videre samarbeid med Redd Barna på hvordan de kan spre informasjon om nettvett når Ikea stiller ut barne- og ungdomsrom i varehuset. 

Ønsker langsiktig samarbeid

Også et prosjekt som skal gi enslige mindreårige asylbarn i Midt-Norge et bedre aktivitetstilbud skal få støtte fra Ikea. En gruppe av Redd Barnas frivillige i Trondheim ønsker å starte opp aktiviteter for flere ungdommer i regionen. De planlegger nå hvordan dette frivillige arbeidet best kan organiseres.

– Vi i Ikea ønsker er langsiktig samarbeid med Redd Barna slik at vi kan bedre hverdagen for mange unge i vår region, sier Therese Karlsen.