Foto: REUTERS/Mission East/Handout/Files fra AlertNet
En kvinne prøver å unngå vanndammene etter flommen i Kujang i Nord-Korea tidligere i år. Nå er landet rammet av tyfonen Bolaven, som har gjort mer enn 20 000 menensker husløse.

Tyfonen Bolaven er den sterkeste tyfonen som har rammet den koreanske halvøya på nesten ti år.

Redd Barna er i ferd med å sette i gang en nødhjelpsoperasjon i Nord-Korea gjennom våre lokale partnere for å hjelpe de mest prekære behovene til barna og deres familier, som har mistet hjemmene sine i naturkatastrofen. 

Verste på ti år

Redd Barnas nødhjelpsdirektør i Asia Nick Finney har selv sett tyfonens herjinger etter nettopp å ha avsluttet et besøk i den nord-koreanske provinsen Sør-Hamyung.

– Da tyfonen rammet forrige uke, opplevde vi kraftig vind og en voldsom storm langs kysten. Det var tydelig at katastrofen ville ha ødeleggende konsekvenser for familiene i området. Men det er først nå vi har oversikt over det virkelige omfanget av tyfonen. Bolaven har gjort katastrofale skader, sier Nick Finney.   

Nødhjelpen i gang

Teamene til våre partnerorganisasjoner har jobbet døgnet rundt for å kartlegge hva de hardest rammede barna og deres familier trenger aller mest slik at vi kan planlegge en best mulig nødhjelpsoperasjon.

Tyfonen Bolavens herjinger kommer på toppen av flere flommer, som har rammet Nord-Korea i juni og juli. Totalt sett gjør det 2012 til det verste stormåret i Nord-Korea på over ti år, mener Redd Barna.

– Nå er vi i ferd med å dele ut pakker med nødhjelpsartikler, som vi hadde liggende parat på lagrene våre, til familier i de hardest rammede områdene, sier Nick Finney. 

Redd Barna bygger nødhjelpsresponsen på det arbeidet vi har gjort i Nord-Korea i forbindelse med flommene tidligere i år. Hovedfokuset vil være å sikre at familiene får tak over hodet og tilgang til rent vann, skikkelige sanitærforhold og god hygiene.