Foto: Redd Barna / Louis Leeson

Farah (12) har flyktet fra Syria og bor nå i Anjar flyktningleir i Libanon. Hun går ikke på skole fordi hun må jobbe med å luke og høste grønnsaker for å tjene penger til familien. «Vi må jobbe hele dagen og jeg blir veldig sliten».

Foto: Redd Barna / Martin Kharumwa

Anicet (10) har flyktet fra Burundi og bor nå i Nyarugusu flyktningleir i Tanzania. Her er han ofte å se i Redd Barnas barnevennlige område. «Jeg vil bli lege når jeg blir stor fordi jeg vil hjelpe folk».

Foto: Redd Barna / Louis Leeson

Walaa (11) har flyktet fra Syria og går ikke på skole, men prøver å lære så mye hun kan i Redd Barnas barnevennlige området i flyktningleiren Anjar i Libanon. «En dag jeg gikk hjem fra skolen i Syria fløy det et fly over hodet mitt. Jeg ble redd og løp hjem. De bombet skolen min og jeg gråt».

Foto: Redd Barna / Colin Crowley

Rami (14) flyktet fra krigen i Jemen med båt til Somalia da huset ble ødelagt og faren drepe. «Før krigen var livet i Jemen veldig godt. Jeg skulle ønske vi kunne dra tilbake sånn at jeg kunne gå på skolen, se vennene mine og være glad».

Foto: Redd Barna / Jonathan Hyams

Neema (9) har flyktet fra hjemmet sitt i Den demokratiske republikken Kongo til grensebyen Nobili. Hun får ikke gå på skolen fordi hun må passe på småsøsken mens foreldrene jobber. «Jeg skulle ønske krigen tok slutt sånn at vi kunne dra hjem. Da gikk jeg på skolen, vi hadde nok mat og livet var godt»

Foto: Redd Barna / Rosie Thompson

Ahmad (13) har flyktet fra Syria da faren ble drept og har bodd i flyktningleiren Za’atari i Libanon i over to år. Han jobber i et slakteri fra syv om morgenen til seks om kvelden. «Når jeg blir stor vil jeg bli fysikk-lærer, for det var yndlingsfaget mitt på skolen».

Foto: Redd Barna / Colin Crowley

Maya (14) har flyktet fra Jemen med båt til Somalia. Hun håper å bli gjenforent med faren som jobber i Saudi Arabia. «Før krigen startet hadde vi alt vi trengte. Jeg gikk på skolen, på fritiden hang vi i parken eller på kjøpesenteret, og vi kunne besøke venner og familie. Nå er alt ødelagt. Her i Somalia er det bare fremmede, jeg går ikke på skole og føler ingen glede. Jeg håper det blir fred i Jemen sånn at vi kan dra tilbake».

 

Navnene på barna er endret for deres egen sikkerhet