Foto: Redd Barna
Helle Thorning-Schmidt (49) blir ny toppsjef i internasjonale Redd Barna.

Thorning-Schmidt (49) begynner i den nye jobben i april, og erstatter dermed britiske Jasmine Whitbread. Internasjonale Redd Barna er paraply-organisasjonen for 29 nasjonale Redd Barna-medlemmer med arbeid for barns rettigheter i 120 land. Den internasjonale Redd Barna-bevegelsen når ut til 55 millioner barn og er verdens største uavhengige organisasjon for barn.

Redd Barnas generalsekretær i Norge, Tove R. Wang, gratulerer Helle Thorning-Schmidt og sier vi med henne får en erfaren og profilert leder av internasjonale Redd Barna.

Ambisiøse mål

I en uttalelse sier Thorning-Schmidt:
- Jeg er virkelig beæret over denne muligheten til å lede internasjonale Redd Barna. De siste tiårene har verden lykkes med å redusere barnedødelighet og gi barn tilgang til utdanning. Arbeidet til organisasjoner som Redd Barna har hatt en enorm betydning. Men som vi ser hver eneste dag, det er fortsatt mye som gjenstår for å beskytte barn fra lidelse og fare og gi alle en skikkelig framtid.

- Jeg ser fram til å gjøre alt jeg kan for å hjelpe organisasjonen levere på enkle, men ambisiøse mål: at ingen barn under fem år dør av sykdommer som kan forebygges, at alle barn går på skole og at ingen barn skal dø av vold og misbruk. 

- Redd Barna er helt i frontlinjen når det gjelder å kjempe for barns rettigheter, helt siden organisasjonen ble grunnlagt. Jeg gleder meg til å følge opp tradisjonen og bygge på arbeidet til min forgjenger Jasmine. Jeg kan ikke forestille meg en bedre sak og ser fram til å arbeide tett med dedikert stab over hele verden.

Foto: Redd Barna / Mette Noppenau
Helle Thorning Schmidt sammen med leder av danske Red Barnet, Jonas Keiding Lindholm.

Utdannings-forkjemper

Thorning-Schmidt var leder av det danske sosialdemokratiske partiet i ti år og statsminister fra 2011-2015. I 2012 ble hun utnevnt av FNs generalsekretær til Global Education Champion og hun sitter i Gordon Brown’s finanskommisjon for global utdanning.

Internasjonale Redd Barna har 25.000 stab i 120 land og hadde i 2014 programarbeid for over USD 2 MRD.