Foto: Redd Barna
Olav Øverli, Torkel Tysdal og Thea Lien var blant de frivillige bøssebærerne i Trondheim.

– Jeg traff på en som ga en 500-lapp, tror jeg har passert 1000 kroner til sammen nå, sier Olav Øverli, en av de frivillige i Redd Barna Trondheim. Entusiasmen er stor blant bøssebærerne.

Frivillige samlet seg til hasteaksjon

Da studentene i lokallaget var kommet tilbake til byen tok det ikke lang tid å få organisert en innsamlingsaksjon. Med bøsser og en stor dose idealisme gikk sju engasjerte frivillige ut på gata i Trondheim for å samle inn penger til flomofrene.

– Vil du støtte Redd Barnas arbeid i Pakistan, spør Ines Vujicic de tilfeldig forbipasserende.

Mange går bare raskt forbi. Noen kan fortelle at de bidrar fast hver måned, andre unnskylder seg med at de bare har kort på seg. Mange stopper også opp. Noen slår av en liten prat, andre legger raskt litt penger på bøssa og haster videre.

– Vi skulle hatt kortterminal, fleiper Vujicic.

Gir så det monner

De frivillige har stilt seg opp utenfor Trondheim Torg og i gågata Nordre. Og sakte men sikkert fylles bøssene opp. Givergleden oppleves som stor. Mange av de som kommer bort til bøssebærerne slipper på sedler i alle størrelser.

– Det viktigste er ikke hvor mye de gir så lenge de gir, men jeg innrømmer at det er litt gøy når folk gir så mye, sier Olav Øverli.

Etter to og en halv timers iherdig innsats gir de frivillige seg for dagen. Bøssene er betydelig tyngre enn tidligere på formiddagen.  Pengene studentene samlet inn denne formiddagen skal gå til Redd Barnas arbeid for de flomrammede barna i Pakistan.

– Vi oppfordrer andre ildsjeler og lokallag til å samle inn penger til Redd Barna. Også håper vi jo at folk andre steder i landet er minst like hyggelige når de møter bøssebærerne som de vi traff på under vår innsamlingsaksjon, sier Øverli.