Foto: Skiforbundet/Bernt Halvard Olderskog
Petter viser frem vinnerjakken som fikk mye oppmerksomhet for den hysjende fingeren.

Jakken viser et ansikt i profil som hysjer på konkurrentene over hele ryggen. Typisk Northug, ville kanskje svenskene sagt, men gullvinneren selv påsto fleipende at han var helt uvitende til motivet etter løpet.

Uvitende eller ei, nå donerer Petter Northug SWIX-jakken til Redd Barna. Som under VM i Oslo 2011, velger utøverne en sak de vil donere vinnerjakkene til. Petter Northug er god å ha på laget. De tre vinnerjakkene hans fra Holmenkollen ga over kr 350 000 til vårt arbeid.

Det er ingen grunn til å tro at ikke denne jakken gir gevinst til Redd Barna. I skrivende stund har Aker Solutions høyeste bud på 50 000 kroner.

Ønsker du å toppe dette, kan du sende bud til post@skiforbundet.no

Heier på Petter

Langrennshelten Petter Northug har i mange år gitt bort bonuspengene sine til Redd Barna. De siste årene har det vært bonuspengene fra revisjons- og rådgivningsfirmaet BDO som Petter har gitt videre.

- Vi er veldig glade for å samarbeide med Petter Northug, og nå under Ski-VM heier vi selvfølgelig ekstra på Petter, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang.

Petter synes selv han har vært privilegert gjennom oppveksten fordi han har kunnet fokusere på det han syntes var morsomt og givende. Dette er en av grunnene til at han begynte å støtte Redd Barna allerede for flere år siden.

- Vi fant en løsning på at bonusen jeg får hver gang jeg vinner i World Cup skal gå direkte til Redd Barna, sier Northug som også er Redd Barna-ambassadør.

– De siste årene har jeg blitt godt kjent med Redd Barna og deres arbeid, og forholdet blir bare sterkere. Jeg bidrar for så vidt på en enkel måte, men jeg vet at det gjør hverdagen for barn bedre, sier Northug.

BDO er hovedsamarbeidspartner med Redd Barna. Petter Northug er Redd Barna-ambassadør. BDO gir bonuspenger til Petter Northug for prestasjonene hans i langrennsløypa. Petter gir bonuspengene videre til Redd Barna, les mer om langrennshelten her.