Foto: Princess
Princess tar i mot lærlinger hos sine leverandører. I juli skal alle Princess-butikker ha en rund opp-kampanje, hvor kundene kan runde opp beløpet de kjøper. Alle pengene fra rund-opp-kampanjen vil gå til Work2Learn-prosjektet i Bangladesh.

Den siste tiden har det vært flere fabrikkbranner i Bangladesh, og nå sist tragedien hvor en åtte etasjers fabrikkbygning raste sammen i april i år, utenfor hovedstaden Dhaka. Både brannene og bygningskollapsen avslører hvilke uverdige forhold mange fabrikkarbeidere i tekstilindustrien i Bangladesh lever under. Dette vil Princess gjøre noe med. I over ett år har Princess sammen med Redd Barna og klesgruppen Varner støttet et prosjekt som heter Work2Learn. Work2Learn-prosjektet i Bangladesh gir ungdom en yrkesutdanning under trygge forhold. Princess tar i mot lærlinger hos sine leverandører.

Nytt håp

Gjennom Redd Barnas prosjekt Work2Learn gir Princess unge en yrkesutdanning innen tekstilindustrien. Work2Learn sørger for at leverandørene følger internasjonale standarder og regler, og bedrer deres kunnskap om barns rettigheter.

Foto: Illustrasjonsfoto. Redd Barna/Camilla Erika Lerberg
Bangladesh er verdens tettest befolkede land, hvor 50 prosent av befolkningen er under 18 år. Småjenter på fem år arbeider som tjenestepiker, og den uformelle sektoren er preget av illegale fabrikker. Gjennom Work2Learn er Princess med på å gi ungdommer et nytt håp for fremtiden.

Bangladesh er verdens tettest befolkede land, hvor 50 prosent av befolkningen er under 18 år. Småjenter på fem år arbeider som tjenestepiker, og den uformelle sektoren er preget av illegale fabrikker. Gjennom Work2Learn er Princess med på å gi ungdommer som normalt sett ville falle inn i den uformelle sektoren et nytt håp for fremtiden. I juli skal alle Princess-butikker ha en rund opp-kampanje, hvor kundene kan runde opp beløpet de kjøper for, til nærmeste tier, femtilapp, hundrelapp- eller så mye dere ønsker. Alle pengene fra rund-opp-kampanjen vil gå til Work2Learn-prosjektet i Bangladesh. Barn som blir tvunget til barnearbeid har ofte ikke mulighet til å gå på skole. I Dhaka alene er det nær 400 000 gatebarn under 15 år. I Work2Learn-prosjektet får barna ta igjen den tapte skolegangen samtidig som de får en fagutdannelse. På 4,5 år går de gjennom grunnskolen i tillegg til at de får en teknisk basisutdannelse, som fører fram til tre måneder som lærling på en tekstilfabrikk.
- Vi i Princess synes det er både gøy og givende å samarbeide med Redd Barna, sier Kai Gulbrandsen, administrerende direktør i Princess.

Foto: Redd Barna//Camilla Erika Lerberg
Work2Learn-lærlingene har gode sjanser for å få fast ansettelse når de er ferdige. Fabrikkeierne står nærmest i kø. Nå skal Work2Learn-prosjektet nå enda flere ungdommer enn det gjør i dag.

Sikret trygg jobb

Da Guldbrandsen skulle bli far for første gang, ble det bestemt at interiørkjeden skulle satse tungt på samfunnsansvar, og Princess startet derfor samarbeidet med Redd Barna i 2009.
Tre år senere sitter Gulbransen i et møte med Redd Barna og hører om et skandinavisk samarbeidsprosjekt i Bangladesh rettet mot ungdom i tekstilindustrien, som de gjerne vil ha Princess-gruppen med på. Work2Learn gir ungdom mellom 16 og 18 år muligheten til yrkesrettet utdanning og opplæring innen tekstilfaget. Dette er ungdom som normalt sett ville kommet inn i den uformelle sektoren, med illegale fabrikker og uverdige arbeidsforhold.
Barn som blir tvunget til barnearbeid har ofte ikke mulighet til å gå på skole. I Work2Learn-prosjektet får barna ta igjen den tapte skolegangen samtidig som de får en fagutdannelse. På 4,5 år går de gjennom grunnskolen i tillegg til at de får en teknisk basisutdannelse, som fører fram til tre måneder som lærling på en tekstilfabrikk. Deretter er de nærmest sikret trygg jobb.
- I løpet av samtalen så jeg plutselig for meg datteren min på 3 år som tjenestepike. Man relaterer seg vel alltid til noe nært, men jeg må si at der og da falt det seg meget naturlig å si ja til å delta. Når det gjelder å engasjere seg i barns framtid er det rett og slett veldig enkelt. Det er nesten ikke et spørsmål, det er veldig logisk, sier Guldbrandsen.

Heldigvis har Work2Learn-lærlingene gode sjanser for å få fast ansettelse når de er ferdige. Fabrikkeierne står nærmest i kø. Nå skal Work2Learn-prosjektet nå enda flere ungdommer enn det gjør i dag. Rund opp ditt beløp, og gi barn og unge i Bangladesh en trygg og sikker fremtid.