32 347 mennesker fra ni land har i løpet av litt over én uke skrevet under på Redd Barnas underskriftskampanje, med et klart budskap: Stopp angrep på syriske barn!

Underskriftene, blant dem hele 12 894 fra Norge, ble overlevert til FN- og den arabiske ligas spesialutsending til Syria, Lakhdar Brahimi mandag formiddag.

– Viser forpliktelsene for barna

I underskriftskampanjen krever sivilbefolkningen i Tyskland, Italia, Japan, Nederland, Sør-Korea, Sveits, Storbritannia og Norge et forbud mot å angripe boligstrøk, skoler og sykehus der barn oppholder seg.

I tillegg inneholder den såkalte 3-punkts-planen et krav om at livsnødvendig hjelp skal nå fram til alle barn inne i Syria.

Spesialutsending Brahimi, som skal delta på fredsforhandlingene Genève 2 onsdag, uttalte at underskriftene ville bli lagt merke til.

– Denne kampanjen er i stand til å vise de forpliktelsene vi har overfor de millioner av barn som har blitt rammet av Syria-krisen, uttalte Brahimi under overrekkelsen.

Foto: Redd Barna
Utenriksminister Børge Brende var blant dem som signerte Redd Barnas underskriftskampanje - en bok med over 10 000 underskrifter - på fredag.

Brende signerte også

Søndag kveld avsluttet Redd Barna underskriftskampanjen for syriske barn, som har pågått i litt over én uke.

Over én tredel av underskriftene i kampanjen har kommet fra engasjerte nordmenn. Det har også blitt lagt merke til.

- At så mange har signert kampanjen, er veldig sterkt. Det finnes nesten 10 millioner mennesker som er i desperat behov for hjelp inne i Syria. Det er grusomt å tenke på at man hindrer nødhjelp å nå fram til dem, uttalte utenriksminister Børge Brende.

Fredag signerte også han underskriftskampanjen med krav fra Redd Barna om å stoppe angrep på barn i Syria.

Generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang er veldig glad for nordmenns engasjement for barn i Syria.

- Det at vi har fått inn så mange underskrifter bare i Norge på en snau uke sier noe om at nordmenn er engasjert og opprørt over situasjonen for barn i Syria, sier generalsekretær i Redd Barna Tove R. Wang.