Foto: Tuva Wærdahl / Redd Barna
Barna som skal arrangere fredsprisfesten med fredsduen som slippes ut foran Nobels fredssenter.

 

Den alvorlige smittesituasjonen i Oslo fører til at direktøren for Verdens matvareprogram, David Beasley, ikke kommer til Oslo i desember for å motta Nobels fredspris på vegne av organisasjonen.

Redd Barna har bestemt også å utsette årets fredsprisfest. Festen vil bli gjennomført på samme dag som de øvrige arrangementene for fredsprisvinneren Verdens matvareprogram.

Barneskoleelever fra Grünerløkka, Kampen og Vålerenga skole i Oslo arrangerer festen for årets vinner. De er opptatt av at Verdens matvareprograms arbeid er viktigere enn noen gang, ettersom mange flere rammes av sult i den verdensomspennende pandemien.

– Det er derfor ekstra trist å utsette, men samtidig er barna som skal arrangere fredsprisfesten veldig innstilt på å lage en stor og viktig fest for David Beasley og de andre i Verdens matvareprogram når det blir mulig i 2021, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna.

Redd Barna har de siste 23 årene laget fest for fredsprisvinnerne, der barna selv er produsenter, programledere og presseansvarlige.

Fakta om Redd Barnas fredsprisfest:

  • Holdes vanligvis samme dag som fredsprisen deles ut
  • Har vært en del av det offisielle programmet for Nobels fredspris siden 1997
  • Er et én times show hvor barn intervjuer fredsprisvinneren/e, og artister opptrer
  • Lages av tolv syvendeklassinger hvor barna selv er programledere, presseansvarlige og produsenter
  • Blir arrangert på Nobels Fredssenter
  • Streames live på reddbarna.no/fredsprisfesten