Foto: Knut Bry
Fotgraf Knut Bry har tatt bilder fra hele verden, dette er fra Peru.

Til sammen var det åtte fotografer som var med på utstillingen ”Visning” i Storgata i Oslo. Det var gründer Tina Holth og hennes fotobyrå Tinagent som sto bak denne kunstneriske happeningen. Hver fotograf fikk innrede hver sin leilighet med bilder, og utenfor hver dør lå det en dørmatte med fotografens navn. De kjente fotografene Knut Bry og Sigve Aspelund var med på utstillingen, og donerte alle inntektene fra sine bilder til Redd Barnas arbeid for de flomrammede i Pakistan.

Verdensbilder

Knut Bry, som har reist verden rundt og tatt bilder for blant annet mediehuset Condé Nast og deres prestisjetunge reisemagasin Traveler, har dekorert sin leilighet med bilder fra de fleste steder han har vært. Han har kalt sin leilighet for «Verdensrommet». Hvert enkelt av bildene var til salgs for hundre kroner stykket. Også Sigve Aspelunds snapshotaktige bilder fra New York var til salgs for samme pris til inntekt for Redd Barna. Hans leilighet var den største av de åtte, og minte om et New York-loft med sin utsikt over byens tak, høy takhøyde og hems. Til sammen fikk fotografene inn 25 300 kroner til Redd Barna.

Knut Bry har også tidligere engasjert seg for Redd Barna, ved å donere flere bilder til Redd Barnas arbeid med jordskjelvofrene i Haiti.

Foto: Sigve Aspelund
Fotograf Sigve Aspelund solgte bilder fra New York til inntekt for Redd Barna.

Livsviktig hjelp

- Vi er stolte over at kjente fotografer som Knut Bry og Sigve Aspelund vil støtte vårt arbeid i Pakistan. Barna der trenger sårt vår hjelp nå og i tiden fremover, og dette er med på å hjelpe dem, sier Tove R. Wang, generalsekretær i Redd Barna.

Redd Barna har vært til stede i Pakistan i mer enn 30 år, og en stor del av staben på 1200 nasjonalt ansatte jobber nå på spreng med hjelpearbeidet. Organisasjonens hovedbekymring nå er leveforholdene for de som har overlevd flommen. Millioner av barn er svært utsatt for å bli smittet av dødelige, vannbårne sykdommer som vanndiaré og dysenteri.

- Barn under fem år er mest utsatt for sykdommer i tiden etter en naturkatastrofe. Derfor er det livsviktig at barna får tilgang til rent vann og helsehjelp. I tillegg må vi sikre barna mot utnyttelse og overgrep, samt gi dem skolegang, sier Wang.