Foto: BBC News
Her ligger Houla, hvor massakren der minst 90 mennesker ble drept, skjedde.

Minst 90 personer døde i massakren, som skjedde til tross for våpenhvilen. Dette er en av de verste voldsepisodene siden kampene begynte i Syria i mars i fjor.

– Nok er nok. Drapene må stoppe nå. Drapene på så mange uskyldige barn i Houla er forferdelig og totalt uakseptable. Denne vilkårlige drepingen må stanse nå. Verden kan ikke sitte uvirksom og tillate at dette skjer. Barna lider, sier Justin Forsyth, sjef i britiske Redd Barna.     

– Må overholde våpenhvilen

Han oppfordrer alle sider i konflikten i Syria til å overholde våpenhvilen og slutte med meningsløse drap. Samtidig oppfordrer Redd Barna hele det internasjonale samfunnet til å samle seg bak Kofi Annans forsøk på å skape fred i landet.

Foto: Rodrigo Abd/AP/PA
Tolv år gamle Nazem kommer til hektene igjen etter å ha blitt såret i Idlib nord i Syria onsdag 7. mars i år.

– Vi har et desperat ønske om at FNs sikkerhetsråd skal lage en ny resolusjon som krever at alle parter i konflikten umiddelbart slutter med all vold. Resolusjonen må også garantere åpen og uhindret humanitær tilgang til Syria slik at de mange tusener av barn som er livredde og trenger medisinsk behandling skal få den hjelpen de trenger, sier Forsyth.

Nødhjelp ved grensen

Redd Barna er på plass ved grensen i Libanon og Jordan, hvor vi gir nødhjelp til barna og deres familier som har lyktes i å ta seg over til sikkerheten. Vi har trappet opp arbeidet i grenseområdene til Syria for å ta imot de tusenvis av flyktningene som har kommet og fremdeles kommer over grensene.

Redd Barna deler ut nødhjelpsartikler og sikrer trygge lekeområder for barn, noe som gjør det lettere å finne tilbake til hverdagen og snakke om opplevelsene. Redd Barna støtter også undervisning til flere hundre barn.

 Skriv under britiske Redd Barnas underskriftskampanje mot volden i Syria her >