Foto: Hanne Bjugstad/Redd Barna
Leder for FNs klimapanel Rajendra Pachauri besøkte i fjor Redd Barnas stand på Arendalsuka.

Arendalsuka 12. – 18. august er stedet der journalister, politikere, organisasjoner og publikum møtes til diskusjoner om hvordan verden skal se ut i framtiden.

Også Redd Barna er med, for tredje år på rad – med egen stand og mer aktiviteter enn noen sinne.

Her er en oversikt over hvordan DU kan følge med på arrangementene til Redd Barna denne uken:

Foto: Redd Barna/Hanne Bjugstad
I 2015 reiser Redd Barna landet rundt for å snakke i hjel tabuer om overgrep mot barn. Her er fra en barneskole i Fredrikstad.

«Jeg er her»

Redd Barna gjennomfører i hele 2015 en nasjonal kampanje mot seksuelle overgrep mot barn som heter "Jeg er her". Målet for kampanjen er å skape bevissthet om hva seksuelle overgrep er og hva det innebærer for de barna som utsettes, og å gi voksne den kunnskapen de trenger for at flere barn skal bli sett, hørt og trodd.

I Arendal setter Redd Barna opp et "sikkerhetsnett", en aktivitet der voksne og barn møtes for å sette fokus på å forebygge seksuelle overgrep mot barn. Nettet henges opp på vår stand, og vi inviterer ordfører, politikere og innbyggerne til å gi løfter til barn.

Voksne skriver løfter til barn om hvordan de kan trygge deres hverdag, og barn lager tegninger og skriver krav og ønsker til de voksne. Alle løfter og krav henges opp på sikkerhetsnettet som blir et stort og synlig symbol på at Norge skal være et trygt sted for barn å vokse opp i.

Du kan også delta på instagram med hashtagen #jegerher.

Foto: Redd Barna / Siv Mjaaland
Barneminister Solveig Horme fikk overbrakt Redd Barnas årlige Bar(n)ometer under Arendalsuka i fjor. Også i år vil vi lansere vår vurdering av regjeringens politikk for barn.

Løp for livet – du også!

Stafetten #løpforlivet2015 handler om de nye utviklingsmålene for barns overlevelse og helse. Den startet i Washington i april og går på kryss og tvers gjennom hele verden, før den ender i New York og FNs generalforsamling, som starter 15.september.

Norges etappe løpes av hundrevis av lokale skolebarn i sentrum av byen under Arendalsukas siste dag, 18.august. I tillegg har folk i hele sommer vært med å løpe på Instagram og Facebook.

Helseminister Bent Høie vil være tilstede og motta barnas krav til regjeringen om at ingen barn skal måtte dø av årsaker vi kan forhindre i 2030. Dette skjer på Kanalplassen kl. 12.15 under ledelse av den velkjente profilen fra barne-TV, Margrethe Røed.

Redd Barna har invitert partiledere, sentrale politikere og andre viktige folk til å komme på standen vår og støtte våre kampanjer. Alt som skjer deles i sosiale medier, så du kan være med oss i Arendal selv om du befinner deg i Tromsø eller Toten!

I tillegg til kampanjene våre lanserer vi en rapport om regjeringens innsats for barn.

Vi håper du følger oss gjennom Arendalsuka 2015

Ikke i Arendal? Følg oss på Facebook, Twitter og Instagram @ReddBarna, #jegerher, #Arendalsuka, #Løpforlivet2015