Foto: One Foundation
Også lokale sykehus har blitt ødelagt av gjørme og vann under flommen. Det vil ta tid å få dette sykehuset i drift igjen.

Redd Barna advarer om at situasjonen kan bli verre de neste ukene. Meteorologene melder kraftig regn i de hardest rammede områdene, og det kan lett føre til jordras og mer flom. Temperaturene er også forventet å falle til under ti grader om natten.

Min fylke ble hardest rammet av flommen og haglstormene for to uker siden. Så langt har uværet krevd 47 menneskeliv. I tillegg er tolv mennesker fremdeles savnet.

Kalde, sultne og redde barn

– Barna som har overlevd flommen og haglstormene vil bli kalde, sultne og redde. Vi er spesielt bekymret for barna som er igjen på landsbygda mens foreldrene deres jobber i byene. Disse barna er de aller mest sårbare, sier Qian Xiaofeng, Redd Barnas talsperson i Kina.

Foto: One Foundation
Flommen har ødelagt drikkevannet mange steder i Cansu-provinsen. Her henter en gutt vann i en dam av regnvann. Dette er det reneste vannet som finnes i nabolaget hans.

Flere barn kan miste hjemmene sine dersom det kraftige regnet fører til jordras.

– Redd Barna har team på plass i området og vi vil sette i gang en nødhjelpsoperasjon så raskt som mulig, sier Qian Xiaofeng.

Trenger skolemat

Med støtte fra regjeringen har alle de 243 skolene i det rammede området gjenåpnet. Men mange barn mangler mat og varme klær og sliter med traumer fra naturkatastrofen.

– Barna trenger å få utdelt mat på skolen. De trenger også å snakke med voksne om redslene og stresset de føler etter katastrofen. Barna trenger et trygt sted å leke for å få tilbake følelsen av normalitet i hverdagen. Vi samarbeider tett med lokale partnere for å sikre at barna får disse trygge lekeområdene, sier Qian Xiaofeng.

Foto: One Foundation
Denne skolen er en av mange i Gansu som er ødelagt av gjørme og flomvann.
Foto: One Foundation
Alle de 243 skolene i det katastroferammede området er gjenåpnet, men mange elever har fått alle skolebøkene sine ødelagt. Mange mangler også mat og varme klær og sliter med traumer fra naturkatastrofen.
Foto: One Foundation
Mange familier har også mistet husene sine i flommen. Nesten 215 000 barn i Min i Gansu-provinsen i Kina har et desperat behov for tak over hodet, tepper og klær to uker etter at flom og haglstormer rammet området.