Foto: Redd Barna/Kristin Sommerseth
Redd Barna, her ved generalsekretær Tove R. Wang, er glade for at festforestillingen nå blir satt opp på nytt.

Kampanjen Vennligst forstyrr! varte i to år, og hadde som mål å få voksne til å bry seg og melde i fra om barn som har det vondt. Kampanjen satte fokus på hvordan barn lever med vold, og hva som kan gjøres for å bedre deres livssituasjon. Kampanjen ble avsluttet i juni, men grunnet tekniske problemer ble festforestillingen avlyst. Nå settes forestillingen opp igjen, på scene 2 i Den Norske Opera & Ballett.

Styrke og håp

Søndag 12. september kl.18.00 er det duket for festforestilling. Festforestillingen er et fargerikt teppe av teater, sang, dans, ord og toner. Med kulturell og kreativ kraft formidler barn og unge voksne et alvorlig tema med styrke og håp som grunntone. Temaet er vold mot barn, og de unge kunstnerne kommer med varierte uttrykk.

Blant annet har fire unge skuespillere sammen med instruktør Shanti Brahmachari laget monologer basert på historier fra et hefte Vennligst forstyrr!-kampanjen lanserte ifjor høst. Heftet ”Spor fra virkeligheten” inneholder bearbeidete og anonymiserte historier fra barn og unge som har blitt utsatt for vold og overgrep fra sine nærmeste. Skuespillerne kaller seg ”Unge spor”, og har også laget en rap basert på en av historiene.

I tillegg vil det både bli dans, videokunst, sang og mye mer i festforestillingen.

Mange deltar

Den Norske Opera & Ballett stiller med scene og utstyr til forestillingen. I tillegg vil barn og unge fra Den Norske Opera & Balletts barnekor og ballettskole delta. Fra Trondheim kommer musikkteatret Rett på sparket, og fra Oslo kommer rapduoen Tonna Brix, som rapper om egne opplevelser med vold i familien. Dessuten er en dansegruppe som heter Karavan Dance med.

De som allerede har meldt seg på til festforestillingen, må merke seg det nye tidspunktet for forestillingen, som er kl.18.00. Billettene kan hentes fra kl.16.30 utenfor Scene 2. Det er også noen ledige billetter igjen, så de som ønsker å bestille billetter kan sende e-post til Redd Barna til: marianne.kvisvik@reddbarna.no. Festforestillingen er gratis.