Denne bildeserien sto opprinnelig på trykk i Redd Barna-magasinet

Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
"Jeg må alltid ha på meg klær jeg har arvet. Alt er møkkete og ødelagt. Jeg drømmer om fine kjoler, som kan få meg til å se ut som en filmstjerne. Da kunne jeg fått skinne, og danse meg gjennom slummen. Alle ville sett på meg som den peneste jenta i Dehli", drømmer 9 år gamle Sabina. Hun står på taket til en av hyttene i slummen som er hennes hjem.
Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
Tvillingene Carmen og Guadeloupe er 11 år gamle, og bor i Mexico. Hver dag reiser de en og en halv time for å gå på skolen, og de jobber på det lokale supermarkedet om kvelden. De drømmer om å holde en skikkelig bursdagsfest - en fest som er så stor og morsom at de glemmer hverdagen for en stund.
Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
Dilan Kaya er 21 år, og bor i Istanbul. Hun har alltid drømt om å være fri som fuglen. "Så lenge jeg kan huske har jeg drømt om å kunne fly, og bare kunne reise hvor enn jeg måtte få lyst til. Dette er ikke alltid en mulighet som kvinne i min verden. Jeg studerer nå, og jeg skulle ønske at alle barn i hele verden fikk den muligheten".
Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
12 år gamle Dewi står foran klassen med et kritt i hånda. "Når jeg vokser opp, vil jeg bli lærer. Da kan jeg lære barn å lese, skrive og regne. Det er viktig for dem, ellers kan de ikke få seg jobb. Jeg kommer til å bli en streng lærer, så barna vil høre på meg!"
Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
Blaise (12) leker i en gammel, ødelagt bil. Han har sju brødre, en far som er soldat, og er i dag en aktiv og glad gutt etter å ha jobbet seg gjennom store traumer fra 2010-jordskjelvet i Haiti. "Jeg drømmer om så mye! Om jeg skal være fornuftig, blir jeg bilmekaniker. Men nyttårsønsket mitt er å bli en like god sanger som Michael Jackson. Så det er virkelig hardt å velge..."
Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
6 år gamle Love Son leker doktor med skikkelig stetoskop og sprøyte. Han bor sammen med foreldrene sine og søsken i slummen i New Dehli. "Da jeg var sjuk, måtte jeg besøke en av de mobile klinikkene som Redd Barna har i Dehli. Etter at jeg fikk en sprøyte, ble jeg frisk igjen. Nå drømmer jeg om å bli doktor når jeg blir stor, sånn at jeg også kan gjøre barn friske. Og med pengene jeg tjener, kan jeg kjøpe stort hus, gode sandaler og en pizza!"
Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
"Jeg drømmer om å bli kaptein på et stort skip. Med det skipet skal jeg reiser til Robertsport. Det er der jeg er født". Varney Parkir er 14 år gammel. Her står han i baugen av en båt. Parkir er født i Liberia, og moren døde da han var baby. Faren hans kunne ikke ta seg av familien og landsbyen hadde ingen skole, så han reiste til hovedstaden Monrovia for å bo hos en onkel. Faren, stemoren og en søster ble igjen i landsbyen. Varney ser de aldri. Folka i landsbyen er misunnelige på han, så han føler seg ikke velkommen der.
Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
Kalyani (13) har tegnet et fly på veggen ved taket av huset hun bor i. Hun vil gifte seg en dag, men ikke være hjemme og ta seg av barna som moren sin. "Når jeg ser fly over hodet mitt om kvelden, drømmer jeg om å være ombord. Jeg vil se verden, mest av alt vil jeg ut av slummen. Som flyvertinne kan jeg bokstavelig talt fly vekk fra hverdagen min."
Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
18 år gamle Gizem studerer ved Istanbul Universitet. Hun er medlem og aktiv frivillig i Besiktas ungdomsråd. Gizem drømmer om å bli forfatter. Hun liker å skrive både dikt og essay. "Når jeg skriver kan jeg faktisk se ulike ord, røre ved gode ideer. Jeg kan til og med lukte dem, dersom jeg har lyst. Jeg drømmer om ord! Jeg har delt så mye av meg selv i dikt og essay - jeg kan ikke leve uten litteratur!
Foto: Chris de Bode/Panos/Felix Features
"Jeg vil bli president!" 11 år gamle Chedelaude fra Haiti vil bygge en bedre nasjon.