Foto: Redd Barna
Ansatte fra Byggmakker besøkte skolen bedriften har bygget i Kambodsja.

Det hele startet med cognac- og rødvinsglass.

- Vi synes vi hadde gitt bort nok glass til jul og ville finne på noe annet, forteller Espen Hoff, administrerende direktør i Byggmakker Norge AS.

Vi treffer ham og markedsdirektør Irlinn Tystad i Byggmakkers lokaler på Langhus utenfor Oslo. I stedet for glass, foreslo de å gi deler av de ansattes julegratiale til Redd Barna. Dette utviklet seg til en aksjon blant de ansatte om å få lov å gi mer!

Skoler i Kambodsja

Aksjonen blant de ansatte ligger to år tilbake i tid, og nå går Byggmakker inn i et hovedsamarbeid med Redd Barna.

 - Hvordan skal dette samarbeidet foregå?
- Vi er jo opptatt av å bygge noe, derfor var det viktig for oss i å gå inn i et samarbeid hvor vi kan få gjøre akkurat det, sier Hoff.

Byggmakker og Redd Barna har startet samarbeidet med å bygge en skole i Kambodsja, og vil fortsette med to nye prosjekter i samme området.
Samarbeidet vokste altså fra å være et lite internt innsamlingsprosjekt, via flere og flere engasjerte ansatte, til et stort hovedsamarbeid med Redd Barna. De ivrigste initiativtakerne fikk dra til Kambodsja sammen med Redd Barna.

Foto: Redd Barna
Redd Barna setter stor pris på å få Byggmakker som ny hovedsamarbeidspartner.

Hjelpen kommer frem

- De fikk andre til raskt å adoptere og omfavne samarbeidet. Dette har virkelig skapt stort engasjement hos oss, både hos ansatte her på bygget, men også de som jobber i forretningene og hos lokale kjøpmenn. Det føles godt å ta et større fellesansvar, sier Hoff- 

- Det er mange organisasjoner å velge mellom, så hvorfor nettopp Redd Barna?
- Vi hadde først et mindre samarbeid og var allerede godt kjent med organisasjonen.
Historisk sett har vi sendt skipslaster med materiale til å bygge skoler rundt om i verden, sier Hoff. Han understreker at det er viktig for byggekjeden å være sikre på at hjelpen faktisk kommer frem.

- Det gjør den med Redd Barna. Vi deler også Redd Barnas tro på at å gi barn utdanning, å bygge skoler, er den rette måten å få folk ut av fattigdom på, sier Hoff og forsetter:- Byggmakker ser på Redd Barna som en seriøs, profesjonell og ærlig samarbeidspartner for næringslivet.