Foto: Redd Barna
Ingrid Øydegard hos Redd Barna i Trondheim frykter folk skal bruke Redd Barna-bøsser til falske innsamlinger.

Da Ingrid Øydegard, regionleder i Trondheim, kom på jobb mandag morgen oppdaget hun at døra inn til Redd Barna-kontoret i Kjøpmannsgata i Trondheim var brutt opp. Inne i lokalet merket hun at innbruddstyvene hadde tatt med seg en pc og en prosjektor, og lagt igjen brekkjernet som ble brukt til å bryte opp døren. Men verst av alt, 20 innsamlingsbøsser var forsvunnet.

Stjal bøsser og id-merker

- Bøssene er forseglet og har vår logo på seg. Det verste vi kan tenke oss er at noen går rundt i byen og samler inn penger i vårt navn, sier Ingrid Øydegard til adressa.no.

Under en innsamling i regi av Redd Barna går bøssebærerne med et id-merke med et nummer på jakken, og tilsvarende merke på bøssa.

- Tyvene har stjålet en del id-merker også. Id-merkene lå innelåst i et skap, atskilt fra bøssene. Det kan virke som at det er personer som visste at det var lurt å ha med seg id-merker for å virke mest mulig ekte, sier Øydegard.

Gi via andre kanaler

Det betyr at tyvene har alle muligheter til å se ut som ekte bøssebærere. Derfor advarer Øydegard mot å gi penger i nærmeste framtid. Redd Barna oppfordrer folk til å gi penger via kontonummer 8200 01 03000, eller på gavetelefonen 820 44 789 (200 kroner belastes din telefonregning per gang).

- Vi hadde en innsamlingsaksjon i forrige uke, men vi har ikke planlagt noen aksjoner i nærmeste framtid. Dersom det kommer noen nå, er det falske innsamlere. Da håper jeg at folk ikke gir penger, og tar kontakt med oss, sier Øydegard.

Redd Barna har anmeldt tyveriet til politiet, og skaffer seg nå oversikt over lokallag som skal ha bøsseinnsamling den kommende tiden. Har du spørsmål om en bøssebærer fra Redd Barna er ekte eller ikke, ta kontakt med Redd Barnas giverservice på tlf: 22 99 09 00.