Foto: Redd Barna/Hanne Bjugstad
Moammar Hussain, Pia Solberg Wikstrøm, Alexandra Sørlie og Mona Haidar Shubar utgjør pressegruppa i festkomitéen.

Se live-stream fra Redd Barnas fredsprisfest her mandag 10.12. klokken 11

- Tenk at jeg, av alle barn i Norge, får lov å være med på dette her. Vi skal til og med snakke med fredsprisvinnerne, og gratulere dem. Det er kjempekult, vi føler virkelig at vi blir hørt. Og i dag skulle jeg egentlig hatt samfunnsfagprøve!

Det er fredag, og tre dager igjen til Redd Barnas fredsprisfest. Vi er med på aller siste forberedelser i festkomitéens pressegruppe. Pia Solberg Wikstrøm er spent og glad for at hun som komitémedlem får mulighet til å være med på festen. Hun har også en god nyhet til alle barn som ikke er med på forberedelsene.

Dere kan bli med

Redd Barnas fredsprisfest streames nemlig direkte her på Redd Barnas sider og VG nett mandag 10. desember klokken 11:00. Da skal Admiral P, Sisi, Frida Amundsen, Nico D, Vikki fra MGP junior og Carl fra Norske talenter opptre. I tillegg kommer Oslos ordfører Fabian Stang og kronprinsesse Mette Marit. Sammen med 7. klasse fra Vålerenga, Kampen, Mogrenda og Ski skole blir det fest med de tre mottakerne av fredsprisen fra EU som hedersgjester.

- Vi har skrevet dikt og forberedt spørsmål til Martin Schulz, Herman Van Rompuy og José Manuel Barroso, forteller pressegruppa. - I tillegg har vi avholdt en spørsmålskonkurranse, der vinneren får stille sitt spørsmål direkte til EU-toppene. Vinnerspørsmålet lyder: Hvordan kan EU forhindre at det starter en ny krig i Europa? - Dette spørsmålet syns vi var veldig klokt, sier Alexandra. - Vi håper barn i Norge vil se på, de kan gjerne se på fra klasserommet. Det er viktig at barna i Norge blir informert om fredsprisen, EU og hva som skjer i verden. Moammar skyter inn at det også er viktig at voksne hører på barn. Blir det krig i et land, er barna mest utsatt. Dessuten er barna fremtidens voksne, supplerer Mona.

Til slutt vil gruppa komme med en oppfordring til alle som ser på. Under festen skal det synges We Are the World. - Vi håper alle blir med på sangen, uansett hvor dere er mens de ser på.